להורדה | עריכת ספרים לאוצריא
-
@יום-חדש-מתחיל אשמח שמשהו יעשה מדריך לתוכנה הזאת
ואם אפשר שיהיה אפשרות פשוטה ליצא קובץ וורד לתגיות של אוצריא -
@אהרן אני לא רוצה לבאס אותך, אבל כבר יש תוכנה כזו, ויש בה כל מה שצריך, מכל הסוגים.
https://github.com/Otzaria/otzaria-library/releases/tag/עריכה@הבל-הבלים כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
@אהרן אני לא רוצה לבאס אותך, אבל כבר יש תוכנה כזו, ויש בה כל מה שצריך, מכל הסוגים.
https://github.com/Otzaria/otzaria-library/releases/tag/עריכהסוריי אבל ממש אין בה את כל מה שצריך בשביל לערוך ספרים לאוצריא יש בה כמה כלים נחמדים ואולי גם בסיסיים להרצה על כל הקובץ אבל העיקר חסר בה,
אין אפשרות לערוך בתוכנה עצמה בקלות קטע מסויים או טקסט מסויים רק להריץ רשימת פקודות חמודות ולראות איך הקובץ אמור להיראות.
זה מאוד חסר היום עבדתי על ספר אחד מהקובץ קדמונים והייתי צריך לתקן שגיאות מ OCR וזה היה סיוט
עכשיו בכמה דקות יצרתי עם ה AI משהוא חמוד שכמובן חייב עוד שיפור אבל כבר נותן מענה חלקי.וגם יכול להיות גם אונליין וגם אופליין
אני באמצע עכשיו לשדרג את זה הלאה...
-
@הבל-הבלים כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
https://github.com/Otzaria/otzaria-library/releases/tag/עריכהסוריי אבל ממש אין בה את כל מה שצריך בשביל לערוך ספרים לאוצריא יש בה כמה כלים נחמדים ואולי גם בסיסיים להרצה על כל הקובץ אבל העיקר חסר בה,
אין אפשרות לערוך בתוכנה עצמה בקלות קטע מסויים או טקסט מסויים רק להריץ רשימת פקודות חמודות ולראות איך הקובץ אמור להיראות.
זה מאוד חסר היום עבדתי על ספר אחד מהקובץ קדמונים והייתי צריך לתקן שגיאות מ OCR וזה היה סיוט
עכשיו בכמה דקות יצרתי עם ה AI משהוא חמוד שכמובן חייב עוד שיפור אבל כבר נותן מענה חלקי.וגם יכול להיות גם אונליין וגם אופליין
אני באמצע עכשיו לשדרג את זה הלאה...
-
קצת משונה הקטע הזה שכל אחד בונה תוכנה לעצמו,
אם יש לכם השגות על התוכנה הקיימת אדרבא אולי תדברו עם מי שפיתח אותה ותתרמו לתוכנה וכך כולם יהנו מהפתרונות שלכם.@קטנטן כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
אם יש לכם השגות על התוכנה הקיימת אדרבא אולי תדברו עם מי שפיתח אותה ותתרמו לתוכנה וכך כולם יהנו מהפתרונות שלכם.זו בעיה מוכרת באוצריא...
כל אחד בונה גירסאות משלו לתוכנה, כל אחד מפתח תוכנות עזר לעצמו, כל אחד פותח בדרייב מאגר של ספרים מותאמים...מצד אחד התוכנה יועדה להיות בקוד פתוח שכל אחד יעשה איתה כישר בעיניו, מצד שני צריך להזהר שלא יהיה בוקה ומבולקה.
-
@קטנטן כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
אם יש לכם השגות על התוכנה הקיימת אדרבא אולי תדברו עם מי שפיתח אותה ותתרמו לתוכנה וכך כולם יהנו מהפתרונות שלכם.זו בעיה מוכרת באוצריא...
כל אחד בונה גירסאות משלו לתוכנה, כל אחד מפתח תוכנות עזר לעצמו, כל אחד פותח בדרייב מאגר של ספרים מותאמים...מצד אחד התוכנה יועדה להיות בקוד פתוח שכל אחד יעשה איתה כישר בעיניו, מצד שני צריך להזהר שלא יהיה בוקה ומבולקה.
@איש-גמזו כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
@קטנטן כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
לא מדוייק בכלל
הגרסאות שכל אחד בונה פה בסוף מתאחדות לגרסה אחת, למי ששם לב
והמאגרים בדרייב נועדו לספרים שבגלל זכויות יוצרים לא יכולים להיות רשמי באוצריא, ודי לחכימא...
ובענין תוכנות עזר, באמת לא שייך לאחד את כל התוכנות, ויש מי שנוח לו תוכנה אחת ויש מי שנוח לו תוכנה שניה, ולא כולם יודעים לאחד גם כן... -
@מיכאלוש יש כבר משהו דומה למה שעשית, לא כ"כ משוכלל, אבל משהו בסיסי.
יש גם ממשק באתר, לאחד הגירסאות של זה (פחות מתקדמת ממה שהעליתי בהודעה זו), כאן: https://y-ploni.github.io/otsria-books-editor/
כמובן קבצי ה HTML האלו לא סותרים בכלל לתוכנות לעריכת ספרי דיקטה, זה שתי פעולות שונות לגמרי.
אגב, בקובץ ה HTML שלי מאוד נח לראות במהירות את כל הכותרות ברגע אחד.
מעלה נוספת לעריכת קובץ גם באמצעות קבצי ה HTML, היא שיותר נח לעשות חיפוש ע"י החיפוש המובנה של הדפדפן, ועוד מעלות. -
יש גם ממשק באתר, לאחד הגירסאות של זה (פחות מתקדמת ממה שהעליתי בהודעה זו), כאן: https://y-ploni.github.io/otsria-books-editor/
כמובן קבצי ה HTML האלו לא סותרים בכלל לתוכנות לעריכת ספרי דיקטה, זה שתי פעולות שונות לגמרי.
מעלה נוספת לעריכת קובץ גם באמצעות קבצי ה HTML, היא שיותר נח לעשות חיפוש ע"י החיפוש המובנה של הדפדפן, ועוד מעלות.@יום-חדש-מתחיל
באמת לא מספיק מכירים את זה...
אני עורך ספרים עם זה ועם התוכנה הרגילה במקביל, כך זה הכי קל. -
@מיכאלוש
נחמד מאוד, אבל אין לך בזה את כל הכלים האוטומטיים שאנשים עבדו קשה כדי להתאים אותם במדוייק לצרכים של אוצריא.
ובקשר לעריכה - עובדים ע"ז, אל תדאג. אני מקווה שהיום / מחר זה יהיה גם באתר, וגם עם אופציה לאופליין.@הבל-הבלים
אדרבה זה דבר מאוד נצרך גם אחרי הסוד שהתפרסם כאן@הבל-הבלים כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
נחמד מאוד, אבל אין לך בזה את כל הכלים האוטומטיים שאנשים עבדו קשה כדי להתאים אותם במדוייק לצרכים של אוצריא.
ברור שעדיף את הכלים שהותאמו בעיקר לאוצריא דא עקא שהם הותאמו בעיקר לספרים מסוימים (בעיקר לדיקטה וכדו') ולא תמיד מתאימים לספרים אחרים.
עכ"פ הAI הסכים בשמחה להכניס את הכלים שהותאמו במיוחד עבור אוצריא לתפריט אפשרויות מתקדמות מקווה שלא הרס משהוא בדרך....
@הבל-הבלים כתב בהצעת ייעול | שרשור בנושא השדרוגים העיצוביים של הרב הבל הבלים:
לא כ"כ ברור לי מה קרה לך שם. איך הגיע הנתיב של הקובץ למסך ספרייה?
שינית שם משהו? אצלי אין כמעט קבצים עם כ"כ הרבה מלל.לא שינתי משהוא גרסא קצת ישנה אולי כבר סודר... יכול להיות גם שקשור לגודל מסך וכו'
@יום-חדש-מתחיל כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
כמו ש@מענין-לשמוע כתב חבל שהוא לא מפורסם אולי כדאי להוסיף אותו באודות התוכנה מדריך לטיפול בספרי דיקטה או במדריך נפרד
ה AI הסכים להוסיף גם את זה...
-
@הבל-הבלים
אדרבה זה דבר מאוד נצרך גם אחרי הסוד שהתפרסם כאן@הבל-הבלים כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
ברור שעדיף את הכלים שהותאמו בעיקר לאוצריא דא עקא שהם הותאמו בעיקר לספרים מסוימים (בעיקר לדיקטה וכדו') ולא תמיד מתאימים לספרים אחרים.
עכ"פ הAI הסכים בשמחה להכניס את הכלים שהותאמו במיוחד עבור אוצריא לתפריט אפשרויות מתקדמות מקווה שלא הרס משהוא בדרך....
@הבל-הבלים כתב בהצעת ייעול | שרשור בנושא השדרוגים העיצוביים של הרב הבל הבלים:
לא כ"כ ברור לי מה קרה לך שם. איך הגיע הנתיב של הקובץ למסך ספרייה?
שינית שם משהו? אצלי אין כמעט קבצים עם כ"כ הרבה מלל.לא שינתי משהוא גרסא קצת ישנה אולי כבר סודר... יכול להיות גם שקשור לגודל מסך וכו'
כמו ש@מענין-לשמוע כתב חבל שהוא לא מפורסם אולי כדאי להוסיף אותו באודות התוכנה מדריך לטיפול בספרי דיקטה או במדריך נפרד
ה AI הסכים להוסיף גם את זה...
-
יצרתי תוכנה קלה שעוזרת לערוך ספרים לאוצריא, התוכנה בעצם מכניסה לכל מילה ראשונה בפיסקא את הסימון <b>...</b> . ולכל כותרת של ספר שו"ת או דרוש (סימן/דרוש) היא מכניסה <h1>...</h1> . כרגע זה מה שהתוכנה עושה בהקדם אני יעלה משהו יותר טוב.boldכותרות_first_word.html
@אהרן כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
ולכל כותרת של ספר שו"ת או דרוש (סימן/דרוש) היא מכניסה <h1>...</h1> .
האם אתה מתכוון שהגדרת עיצוב של כותרת ראשית של ספר לכל סימן ופרק ?!
[או שחסורי מחסרא והכי צ"ל:ולכל כותרת של ספר היא מכניסה <h1>...</h1> .
ולכל כותרת של (סימן/דרוש) היא מכניסה <h2>...</h2> .אם עוד לא תוקן - תשנה את זה מהר.
וגם זה לא מדוייק:
כמדומני חייבת להיות הדרגה שלמה. ואם אין כותרת ראשית <H1> א"א לעשות כותרת 2.
ולפי חלוקת הספר - ייתכן שצריכה להיות חלוקה מורכבת יותר:
H1 לכותרת הראשית - H2 ל'חלק' כגון או"ח יו"ד וכו' - H3 לפרקים / סימנים.... -
ולכל כותרת של (סימן/דרוש) היא מכניסה <h2>...</h2> .אם עוד לא תוקן - תשנה את זה מהר.
וגם זה לא מדוייק:
H1 לכותרת הראשית - H2 ל'חלק' כגון או"ח יו"ד וכו' - H3 לפרקים / סימנים....@איש-שלו כתב בלהורדה | עריכת ספרים לאוצריא:
וגם זה לא מדוייק:
H1 לכותרת הראשית - H2 ל'חלק' כגון או"ח יו"ד וכו' - H3 לפרקים / סימנים....האמת היא שאין צורך בתוכנה שלי אחרי התוכנות שהובאו כאן
-
@קטנטן
יש מהתחלה כזאת אפשרות לערוך ישירות או בטקסט גולמי או בתצוגה מקדימה ויש גם כפתור להסתיר את תצוגה מקדימה או את טקסט גולמי וגם את תפריט ניווט וסרגל הכלים אם אתה רוצה....
אגב עדכנתי קצת את הקובץ באתר בעיקר בתמיכה במסכים קטנים ניתן להוריד תמיד את הקובץ הכי מעודכן לעבודה אופליין בלשונית קובץ