בירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?
-
-
-
-
-
@י.-פל. כן מכניסים.
-
אשמח לרשימת ספרים נחוצים מספרי ר' אלחנן וסרמן מלבד קובץ שיעורים, הערות,מאמרים ואיגרות, פרשיות
-
אשמח לרשימת ספרים נחוצים מספרי ר' אלחנן וסרמן מלבד קובץ שיעורים, הערות,מאמרים ואיגרות, פרשיות
-
-
@חנניה מה שרלוונטי מתוכם (כל השאר שם נמצאים בתוך הספרים האחרים, כמו קו"ש וכדו'):
שעורי הגר"א וסרמן למסכת חולין, יצא לאור בשנת ה'תשס"ב מרשימות תלמידו הב יצחק אליהו ברנשטיין.
שעורי רבי אלחנן למסכתות בבא מציעא ובבא בתרא, נדפס בבני ברק ה'תשנ"ח מרשימות תלמידו רבי שאול קרביץ.
קובץ הוספות לקוטים מקבצים שונים.
קובץ עניינים בני ברק, ה'תשמ"ג. יחד עם חדושיו של החזון איש והמקדש דוד.באגדה:
ילקוט מאמרים ומכתבים, ברוקלין, ה'תשמ"ז.
שער אלחנן קובץ מאמרים באגדה.
בסוף הספר באין חזון לרבי שמואל דוד מונק נדפסו מספר מכתבים מר' אלחנן.
מאמרים על התקופה ב"כ, ירושלים ה'תנש"א.קובץ פרשיות על התורה, לקוטים מספריו. נדפס על ידי מכון אלחנן. יחד עם זה צורפו חדושיו על התורה של בנו רבי אלעזר שמחה.
רבים מחדושיו נדפסו בקובץ אור אלחנן שיצא לאור בשנת ה'תשנ"א ע"י בנו רבי אלעזר שמחה.קודם תענה מה מתוך כל זה יש לך בכלל אפשרות להשיג. אחרי שתענה, נענה לך מה הכי רלוונטי מתוכם.
-
@חד-צורבא נראה לי כבר יצא משם.
@יאיר-דניאל ? -
@חד-צורבא נראה לי כבר יצא משם.
@יאיר-דניאל ?@חד-צורבא נראה לי כבר יצא משם.
@יאיר-דניאל ?נמחק
-
-
@הנגבי אתה מחפש בכוונה לעורר פולמוסים?
-
@הנגבי אתה מחפש בכוונה לעורר פולמוסים?
@צדיק-וטוב-לו
למה? -
@צדיק-וטוב-לו
למה?@הנגבי יש חלק מהשירים שלא תראה בספרות התורנית, ולא סתם.
האם הוא לא המחבר, או שהוא התכוונן מעין שה"ש, או שלא יודע מה?
לא יודע.
אבל זה לא נישה שאוצריא תכנס אליה. -
@הנגבי יש חלק מהשירים שלא תראה בספרות התורנית, ולא סתם.
האם הוא לא המחבר, או שהוא התכוונן מעין שה"ש, או שלא יודע מה?
לא יודע.
אבל זה לא נישה שאוצריא תכנס אליה.@צדיק-וטוב-לו
א. נכון.
ב. הוא המחבר, ולכאו' לא התכוון כשה"ש, אלא שזה היה סגנון רווח ומקובל אז, והוא לא היחיד מהראשונים שחיבר שירי חול.
ג. אפשר לא לכלול את שירי החול, יש עדיין קרוב לאלף שירים שאינם בקטגוריה הזו.אתה באמת מתכוון להחריג את אחד מגדולי הראשונים שאין לנו קצה השגה בהם?
-
@צדיק-וטוב-לו
א. נכון.
ב. הוא המחבר, ולכאו' לא התכוון כשה"ש, אלא שזה היה סגנון רווח ומקובל אז, והוא לא היחיד מהראשונים שחיבר שירי חול.
ג. אפשר לא לכלול את שירי החול, יש עדיין קרוב לאלף שירים שאינם בקטגוריה הזו.אתה באמת מתכוון להחריג את אחד מגדולי הראשונים שאין לנו קצה השגה בהם?
@צדיק-וטוב-לו
א. נכון.
אני לא מחריג את הראשון, אלא את השירים. (ואדרבא, סלקציה בין שירים היא אותו דבר, וכי אתה באמת מתכוון לדעת יותר טוב ממנו?)
זה סקאלה רחבה, קשה לשין אצבע עד כאן כן, עד כאן לא.
בכל מקרה, לא מדובר רק ב'שירי חול'.
ודווקא בגלל שאין לנו השגה, אולי עדיף לא להכנס לזה.
אני עוצר כאן. -
@צדיק-וטוב-לו
א. נכון.
אני לא מחריג את הראשון, אלא את השירים. (ואדרבא, סלקציה בין שירים היא אותו דבר, וכי אתה באמת מתכוון לדעת יותר טוב ממנו?)
זה סקאלה רחבה, קשה לשין אצבע עד כאן כן, עד כאן לא.
בכל מקרה, לא מדובר רק ב'שירי חול'.
ודווקא בגלל שאין לנו השגה, אולי עדיף לא להכנס לזה.
אני עוצר כאן. -
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות