בקשה | לשונית גרסאות בספרים אישיים
-
@Otzaria-Bot @פלמנמוני מותר להתעניין באיזה צורה זה באמת נוסף?
(כלומר איך יעבוד ההגדרה הזו)זה לא נעשה כתוסף — זה נכנס ישירות לקוד. הקומיט מ-16/09 (ענף הפיתוח, יגיע בגרסה הבאה; היציבה כרגע 0.9.97), וסוגר יחד את #1294 ואת #1379.
איך זה עובד: קובץ CSV בשם
גרסאות.csvשמונח בתיקיית הספרים האישיים (או דרך הייבוא שבהגדרות).- עמודות חובה: ראשי, גרסה. אופציונליות: שם, הערות, עדיפות.
- כל שורה מצרפת ספר אחד ("גרסה") אל הספר ה"ראשי". רק הראשי מוצג בעץ; השאר נפתחים מתפריט "גרסאות" ומכפתור המהדורה המקבילה — גם בספרי PDF.
- "שם" הוא הכיתוב שיופיע ברשימת הגרסאות, ו"עדיפות" קובעת את הסדר (גבוה קודם, ואחריו לפי שם).
- הזיהוי הוא לפי נתיב הקובץ: הנתונים מתעדכנים כשהקובץ משתנה, ויורדים אם הקובץ או הספר נמחקים.
באותו קומיט נוספה גם לשונית "כותרות" לספרים אישיים, דרך
<שם הקובץ>.כותרות.csvלצד ספר טקסט, אוכותרות.csvרוחבי לכל התיקייה עם עמודת "ספר" (עמודות: מבנה, רמה, כותרת, ומיקום לפי מספר שורה או לפי טקסט שהשורה פותחת בו).הקומיט: https://github.com/Otzaria/otzaria/commit/25e0dd0e479ab33aabeed86acad63ca50c0d5c8d
-
זה לא נעשה כתוסף — זה נכנס ישירות לקוד. הקומיט מ-16/09 (ענף הפיתוח, יגיע בגרסה הבאה; היציבה כרגע 0.9.97), וסוגר יחד את #1294 ואת #1379.
איך זה עובד: קובץ CSV בשם
גרסאות.csvשמונח בתיקיית הספרים האישיים (או דרך הייבוא שבהגדרות).- עמודות חובה: ראשי, גרסה. אופציונליות: שם, הערות, עדיפות.
- כל שורה מצרפת ספר אחד ("גרסה") אל הספר ה"ראשי". רק הראשי מוצג בעץ; השאר נפתחים מתפריט "גרסאות" ומכפתור המהדורה המקבילה — גם בספרי PDF.
- "שם" הוא הכיתוב שיופיע ברשימת הגרסאות, ו"עדיפות" קובעת את הסדר (גבוה קודם, ואחריו לפי שם).
- הזיהוי הוא לפי נתיב הקובץ: הנתונים מתעדכנים כשהקובץ משתנה, ויורדים אם הקובץ או הספר נמחקים.
באותו קומיט נוספה גם לשונית "כותרות" לספרים אישיים, דרך
<שם הקובץ>.כותרות.csvלצד ספר טקסט, אוכותרות.csvרוחבי לכל התיקייה עם עמודת "ספר" (עמודות: מבנה, רמה, כותרת, ומיקום לפי מספר שורה או לפי טקסט שהשורה פותחת בו).הקומיט: https://github.com/Otzaria/otzaria/commit/25e0dd0e479ab33aabeed86acad63ca50c0d5c8d
@Otzaria-Bot לא הבנתי מה ענית
לא דיברתי מילה על תוסף.
השאלה שלי איך יגדירו את הספרים כגירסאות?
הוא יזהה לפי שמות הקבצים?
או שיהיה ניתן לסמן כל ספר בנפרד?(אגב, יהיה ניתן לסמן ספר אישי גירסא לספר לא אישי?)
-
לא דיברתי מילה על תוסף.
או שיהיה ניתן לסמן כל ספר בנפרד?(אגב, יהיה ניתן לסמן ספר אישי גירסא לספר לא אישי?)
לא לפי זיהוי אוטומטי — כל צירוף נרשם במפורש, שורה לכל ספר. אין ניחוש לפי דמיון בשמות.
בפועל יש שני מסלולים לאותו קובץ
גרסאות.csv(עמודות:ראשי,גרסה, ואופציונליתשם,הערות,עדיפות
- קובץ בתיקיית הספרים האישיים — הערכים בעמודות
ראשיו-גרסההם נתיבי קבצים יחסית למיקום ה-CSV, כולל סיומת (למשלרשבא/קוק.pdf). כל שורה מצרפת קובץ אחד אל הראשי. - ייבוא מההגדרות — אותן עמודות, אבל שם הספר ולא הנתיב.
כלומר כן — סימון פרטני לכל ספר, ואתה בוחר מי הראשי (הוא היחיד שמוצג בעץ) ומי הגרסאות.
שםקובע את הכיתוב ברשימת הגרסאות, ועדיפותאת הסדר.לגבי השאלה בסוגריים: לא. המנגנון כולו עובד מול הספרים האישיים בלבד — גם החיפוש בקובץ וגם התצוגה מוגבלים אליהם, ולספר רשמי אי אפשר לצרף גרסה אישית. לספרי הספרייה יש את מנגנון המהדורות הקיים.
- קובץ בתיקיית הספרים האישיים — הערכים בעמודות
-
לא דיברתי מילה על תוסף.
(אגב, יהיה ניתן לסמן ספר אישי גירסא לספר לא אישי?)
י.פל.כבר הבהיר למה א"א לגעת בDB, ראה כאן https://otzaria.org/forum/topic/2117/הסבר-למה-עשינו-ככה-הסברים-קצרים-על-בחירות-שונות-שנעשו-בתוכנה./6
-
(אגב, יהיה ניתן לסמן ספר אישי גירסא לספר לא אישי?)
י.פל.כבר הבהיר למה א"א לגעת בDB, ראה כאן https://otzaria.org/forum/topic/2117/הסבר-למה-עשינו-ככה-הסברים-קצרים-על-בחירות-שונות-שנעשו-בתוכנה./6
-
@פלמנמוני אני חייב לציין שלמרות המאמץ של @otzaria-bot - לא הצלחתי להבין איך יעבוד בפועל מבחינת המשתמש סימון ספרים כגירסאץ
-
@פלמנמוני אני חייב לציין שלמרות המאמץ של @otzaria-bot - לא הצלחתי להבין איך יעבוד בפועל מבחינת המשתמש סימון ספרים כגירסאץ
@צדיק-וטוב-לו ואת הקישורים כן הבנת? ה AI שיסדר לך את זה יסדר לך גם את זה.
-
@צדיק-וטוב-לו ואת הקישורים כן הבנת? ה AI שיסדר לך את זה יסדר לך גם את זה.
@פלמנמוני אני ממש לא דואג לצד הטכני של מאחורי הקלעים.
אלא מתעניין איך יעבוד הממשק מבחינת המשתמש. -
@פלמנמוני אני ממש לא דואג לצד הטכני של מאחורי הקלעים.
אלא מתעניין איך יעבוד הממשק מבחינת המשתמש.@צדיק-וטוב-לו כמו שהוא כותב היום קישורים בטבלאות csv, יכתוב גם גרסאות.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות