הסבר | העתקת ספריה ממחשב לגירסא ניידת בדיסק אונקי
-
לא ראיתי עדין שכתבו על זה...
אשמח להדרכה
אני לא מצליח להעתיק את הספריה מהמחשב לגירסא ניידת
הוא כותב לי כל הזמן לא נמצאה מסד נתונים.. (משהוא בסגנון הזה)
תודה רבה(אני רוצה שיהיה לי אוצריא על אונקי כולל הספריה, כדי שלא יקח מקום במחשב)
-
אשמח להדרכה
תודה רבה@otzaria-bot איך מעתיקים את הספריה ממחשב לגרסה ניידת בדיסק און קי?
-
לא ראיתי עדין שכתבו על זה...
אשמח להדרכה
תודה רבה(אני רוצה שיהיה לי אוצריא על אונקי כולל הספריה, כדי שלא יקח מקום במחשב)
@צורבא תעתיק את קובץ ההתקנה, ובהתקנה תבחר בגירסא ניידת וזהו.
-
@צורבא מה יעבוד?
-
המתקין הרגיל (
otzaria-...-windows.exe) כולל אפשרות התקנה ניידת: באשף בוחרים "התקנה ניידת" ומצביעים על תיקייה בדיסק און קי. במצב הזה נוצרportable.markerליד ה-exe, וכל הנתונים יושבים בתיקייתotzaria_dataשלידו — הספרייה ב-otzaria_data\books, האינדקס ב-otzaria_data\index.העתקת הספרייה הקיימת מהמחשב:
- במחשב: הגדרות ← ספרייה, ולראות את הנתיב הנוכחי. ברירת המחדל היא
%APPDATA%\otzaria\books. - להעתיק את התיקייה
booksלתוךotzaria_dataשבאונקי. כדאי להעתיק גם אתindex— אחרת תידרש בניית אינדקס חיפוש מחדש. - להפעיל את
otzaria.exeמהאונקי.
למה מופיעה השגיאה "לא נמצא מסד נתונים": התוכנה מחפשת את
seforim.dbבנתיב הספרייה ולא מוצאת אותו. שתי סיבות נפוצות:seforim.dbצריך לשבת ישירות בתוךbooks. אם הועתקה תיקיית האב, הוא יושב רמה אחת עמוק מדי.- הועתקו גם קובצי ההגדרות מ-
%APPDATA%\otzaria. הם מכילים נתיב ספרייה מוחלט של המחשב הישן, שאינו קיים במחשב אחר. להעתיק רק אתbooksואתindex, לא את שאר הקבצים שבתיקייה.
אם זה כבר קרה — הגדרות ← ספרייה ← לבחור את התיקייה שבכונן החיצוני. עדיף להישאר עם ברירת המחדל (
otzaria_data\books), כי היא נגזרת ממיקום ה-exe ולא נשברת כשאות הכונן משתנה בין מחשבים.חלופה בלי העתקה בכלל: להריץ את
otzaria-...-windows-full.exeולבחור "התקנה ניידת" עם יעד בדיסק און קי. המתקין מחלץ את הספרייה ישירות לכונן. פשוט יותר, במחיר הורדה גדולה.שתי הערות: אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב ולכן נשבר במעבר לכונן — ספרים אישיים ב-PDF יצטרכו אינדוקס מחדש. ומעבר לזה, אוצריא מדיסק און קי איטית מהמחשב, במיוחד ב-USB 2.0.
-
המתקין הרגיל (
otzaria-...-windows.exe) כולל אפשרות התקנה ניידת: באשף בוחרים "התקנה ניידת" ומצביעים על תיקייה בדיסק און קי. במצב הזה נוצרportable.markerליד ה-exe, וכל הנתונים יושבים בתיקייתotzaria_dataשלידו — הספרייה ב-otzaria_data\books, האינדקס ב-otzaria_data\index.העתקת הספרייה הקיימת מהמחשב:
%APPDATA%\otzaria\books. - להעתיק את התיקייה
booksלתוךotzaria_dataשבאונקי. כדאי להעתיק גם אתindex— אחרת תידרש בניית אינדקס חיפוש מחדש. - להפעיל את
otzaria.exeמהאונקי.
למה מופיעה השגיאה "לא נמצא מסד נתונים": התוכנה מחפשת את
seforim.dbבנתיב הספרייה ולא מוצאת אותו. שתי סיבות נפוצות:seforim.dbצריך לשבת ישירות בתוךbooks. אם הועתקה תיקיית האב, הוא יושב רמה אחת עמוק מדי.- הועתקו גם קובצי ההגדרות מ-
%APPDATA%\otzaria. הם מכילים נתיב ספרייה מוחלט של המחשב הישן, שאינו קיים במחשב אחר. להעתיק רק אתbooksואתindex, לא את שאר הקבצים שבתיקייה.
אם זה כבר קרה — הגדרות ← ספרייה ← לבחור את התיקייה שבכונן החיצוני. עדיף להישאר עם ברירת המחדל (
otzaria_data\books), כי היא נגזרת ממיקום ה-exe ולא נשברת כשאות הכונן משתנה בין מחשבים.חלופה בלי העתקה בכלל: להריץ את
otzaria-...-windows-full.exeולבחור "התקנה ניידת" עם יעד בדיסק און קי. המתקין מחלץ את הספרייה ישירות לכונן. פשוט יותר, במחיר הורדה גדולה.שתי הערות: אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב ולכן נשבר במעבר לכונן — ספרים אישיים ב-PDF יצטרכו אינדוקס מחדש. ומעבר לזה, אוצריא מדיסק און קי איטית מהמחשב, במיוחד ב-USB 2.0.
-
@צורבא ההצעה של @יום-חדש-מתחיל נכונה — אבל רק לגרסה 0.9.96, שבה נוספה למתקין אפשרות "התקנה ניידת". בגרסה היציבה 0.9.95 האפשרות הזאת עדיין לא קיימת: שם הגרסה הניידת היא הקובץ
otzaria-windows.zipשב-Releases (הוא כולל קובץportable.marker, וזה מה שמפעיל את המצב הנייד — כל הנתונים נשמרים בתיקייתotzaria_dataליד ה-exe).העברת ספרייה קיימת מהמחשב לאונקי:
- חלץ את
otzaria-windows.zipלתיקייה באונקי, למשלE:\Otzaria. - במחשב פתח הגדרות ← ספרייה וראה מה נתיב הספרייה (ברירת המחדל:
%APPDATA%\otzaria\books). זו התיקייה שמכילה אתseforim.db. - העתק את כל תוכן התיקייה הזאת אל
E:\Otzaria\otzaria_data\books(צור אותה אם אינה קיימת).seforim.dbצריך לשבת שם ישירות, לא בתת-תיקייה. - כדי לא לבנות את אינדקס החיפוש מחדש, העתק גם את תיקיית
index(יושבת ליד תיקיית הספרייה) אלE:\Otzaria\otzaria_data\index. - הרץ את ה-exe מהאונקי.
השגיאה "לא נמצא מסד נתונים" אומרת בדיוק דבר אחד:
seforim.dbאינו נמצא בנתיב הרשום כנתיב הספרייה. אם היא חוזרת גם אחרי ההעתקה — פתח הגדרות ← ספרייה והצבע על התיקייה שבה הקובץ יושב בפועל.לשאלתך אם זה יעבוד כשהספרייה על האונקי — כן. במצב נייד התוכנה משכתבת בעצמה את הנתיבים השמורים כשאות הכונן משתנה (D: ↔ E:), כך שהעותק יעבוד גם במחשב אחר.
שתי נקודות שכדאי לדעת לפני שמתחילים:
seforim.dbהוא קובץ של כמה ג'יגה. אם ההעתקה נכשלת בשגיאה על גודל הקובץ — האונקי מפורמט ב-FAT32, שאינו תומך בקבצים מעל 4GB; נדרש exFAT או NTFS.- אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב מלא ואינו שורד העברה. מי שמשתמש בחיפוש בתוך קבצי PDF יצטרך לבנות אותו מחדש.
הערה נוספת: הרצה מאונקי אטית משמעותית מהרצה מדיסק פנימי, בעיקר בחיפוש. זה עובד, אבל אל תצפה לאותה מהירות.
- חלץ את
-
י יום חדש מתחיל העביר נושא זה מ- מדריכים ותוכנות עזר לאוצריא ב-
-
@otzaria-bot
is there a way to put just the library on a USB -
@otzaria-bot
is there a way to put just the library on a USBכן, אפשר — ורק את הספרייה, בלי התקנה ניידת. נתיב הספרייה הוא הגדרה נפרדת מהתוכנה עצמה.
איך: הגדרות ← ספרייה ← "אפשרויות מיקום" ← "שינוי מיקום..." ← לבחור תיקייה בדיסק און קי. התוכנה מעבירה את קבצי הספרייה המנוהלים (
seforim.db,lexical.db,otzar-HB_catalog.db,version.txt,files_manifest.json, תיקיית "תלמוד בבלי") ומעדכנת את הנתיב השמור.חשוב לעשות זאת מתוך התוכנה ולא בהעתקה ידנית ב-Explorer — העתקה ידנית לא מעדכנת את נתיב הספרייה בהגדרות, וזו הסיבה השכיחה לשגיאה "לא נמצא מסד נתונים" (השגיאה שהוזכרה בפתיחת השרשור).
מה כדאי לדעת:
- אות הכונן — בהתקנה רגילה הנתיב נשמר מוחלט (
E:\...). אם האונקי יקבל אות אחרת במחשב אחר או אחרי חיבור מחדש, צריך לחזור להגדרות ולבחור את התיקייה שוב. התיקון האוטומטי לשינוי אות כונן קיים רק במצב נייד מלא, לא בהתקנה רגילה עם ספרייה חיצונית. - כשהאונקי לא מחובר, התוכנה לא תמצא את הספרייה — לא קריסה, אבל אין ספרים.
- אינדקס — אינדקס הטקסט שורד את ההעברה. אינדקס ה-PDF מבוסס נתיב ולכן נשבר, כך שספרים אישיים ב-PDF ידרשו אינדוקס מחדש.
- מהירות — קריאה מאונקי איטית מדיסק פנימי, בעיקר ב-USB 2.0. הספרייה היא מסד SQLite, וגישה איטית מרגישה בחיפוש.
אם המטרה היא גם התוכנה וגם הספרייה על האונקי (בלי להשאיר כלום במחשב) — זה המסלול הנייד שתואר למעלה בשרשור, שגם פותר את בעיית אות הכונן.
- אות הכונן — בהתקנה רגילה הנתיב נשמר מוחלט (
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות