הצעת ייעול | שדרוג צורת תצוגת ספר ב-PDF
-
מי שממש חשוב לו שיוריד ZIP מכאן
https://github.com/palmoni5/otzaria/actions/runs/30623666182 -
-
@פלמנמוני אמנם יש שיפור אבל זה לא ממש דומה, וגם זה בקפיצות זה צריך להיות בצורה יותר רכה (ואם אפשר גם קצת מתעגלת וגמישה (אם כי כאן כבר נראה לי שאני מגזים)
-
@פלמנמוני אמנם יש שיפור אבל זה לא ממש דומה, וגם זה בקפיצות זה צריך להיות בצורה יותר רכה (ואם אפשר גם קצת מתעגלת וגמישה (אם כי כאן כבר נראה לי שאני מגזים)
-
אבל אי אפשר לפתוח עם זה בדפדפן קבצים מהמחשב מחמת מגבלות אבטחה,
כן אפשרי.
ב־File System Access API, שהדפדפן מספק באופן מאובטח.
תשאל את ה AI שלך.שאלתי אותו והוא אמר לי כך:
ה-File System Access API הוא באמת API אמיתי ושימושי - אבל הוא פותר בעיה אחרת לגמרי מזו שנתקלנו בה, והוא לא רלוונטי כאן. בואו אסביר את ההבדל:
File System Access API (window.showOpenFilePicker()) הוא דרך מודרנית ומאובטחת לתת לג'אווהסקריפט הרשאה לקרוא קובץ מהדיסק - זו בדיוק אותה פונקציונליות שכבר יש לנו דרך <input type="file"> (רק עם יכולות מתקדמות יותר, כמו שמירה חזרה לאותו קובץ). זה לא קשור בכלל לבעיה שיש לנו.
הבעיה שלנו היא שונה לגמרי: הספרייה DearFlip צריכה להפעיל "Web Worker" (תהליך רקע נפרד) כדי לפרש את קובץ ה-PDF. כשהדף עצמו נטען מתוך file:// (ולא משרת), כרום חוסם ספציפית את היצירה של ה-Worker הזה - וזו לא בעיה של "קריאת קבצים", אלא בעיה של מאיפה מותר לטעון קוד JavaScript נוסף. אלה שני דברים נפרדים לגמרי במודל האבטחה של הדפדפן.
-
אבל אי אפשר לפתוח עם זה בדפדפן קבצים מהמחשב מחמת מגבלות אבטחה,
כן אפשרי.
ב־File System Access API, שהדפדפן מספק באופן מאובטח.
תשאל את ה AI שלך.שאלתי אותו והוא אמר לי כך:
ה-File System Access API הוא באמת API אמיתי ושימושי - אבל הוא פותר בעיה אחרת לגמרי מזו שנתקלנו בה, והוא לא רלוונטי כאן. בואו אסביר את ההבדל:
File System Access API (window.showOpenFilePicker()) הוא דרך מודרנית ומאובטחת לתת לג'אווהסקריפט הרשאה לקרוא קובץ מהדיסק - זו בדיוק אותה פונקציונליות שכבר יש לנו דרך <input type="file"> (רק עם יכולות מתקדמות יותר, כמו שמירה חזרה לאותו קובץ). זה לא קשור בכלל לבעיה שיש לנו.
הבעיה שלנו היא שונה לגמרי: הספרייה DearFlip צריכה להפעיל "Web Worker" (תהליך רקע נפרד) כדי לפרש את קובץ ה-PDF. כשהדף עצמו נטען מתוך file:// (ולא משרת), כרום חוסם ספציפית את היצירה של ה-Worker הזה - וזו לא בעיה של "קריאת קבצים", אלא בעיה של מאיפה מותר לטעון קוד JavaScript נוסף. אלה שני דברים נפרדים לגמרי במודל האבטחה של הדפדפן.
@חד-צורבא GPT טוען כך:
יש כמה פתרונות אפשריים:-
להריץ שרת HTTP מקומי (הפתרון המומלץ).
אפילו שרת פשוט כמו:
python -m http.server 8000
ואז לפתוח:
http://localhost:8000/
מבחינת הדפדפן, זו כבר לא טעינה מ־file://, ולכן ה־Worker יכול לפעול. -
להפעיל את Chrome עם דגלי פיתוח, למשל:
--allow-file-access-from-files
או במקרים מסוימים:
--disable-web-security
אבל אלה פתרונות לפיתוח בלבד, ולא מומלצים למשתמשים רגילים. -
לבדוק אם DearFlip מאפשר לבטל את השימוש ב־Worker.
ספריות רבות המבוססות על PDF.js מאפשרות אפשרות כגון:
pdfjsLib.GlobalWorkerOptions.workerSrc = ...;
או אפילו:
PDFJS.disableWorker = true;
(תלוי בגרסת PDF.js ובאופן שבו DearFlip עוטפת אותה). במקרה כזה הפענוח מתבצע בחלון הראשי במקום ב־Worker. -
לשנות את DearFlip כך שתשתמש ב־PDF.js ללא Worker, אם הדבר אפשרי בקוד שלה.
אין לי מושג מה מתוך זה רלוונטי לתוסף לאוצריא
-
-
@חד-צורבא GPT טוען כך:
יש כמה פתרונות אפשריים:-
להריץ שרת HTTP מקומי (הפתרון המומלץ).
אפילו שרת פשוט כמו:
python -m http.server 8000
ואז לפתוח:
http://localhost:8000/
מבחינת הדפדפן, זו כבר לא טעינה מ־file://, ולכן ה־Worker יכול לפעול. -
להפעיל את Chrome עם דגלי פיתוח, למשל:
--allow-file-access-from-files
או במקרים מסוימים:
--disable-web-security
אבל אלה פתרונות לפיתוח בלבד, ולא מומלצים למשתמשים רגילים. -
לבדוק אם DearFlip מאפשר לבטל את השימוש ב־Worker.
ספריות רבות המבוססות על PDF.js מאפשרות אפשרות כגון:
pdfjsLib.GlobalWorkerOptions.workerSrc = ...;
או אפילו:
PDFJS.disableWorker = true;
(תלוי בגרסת PDF.js ובאופן שבו DearFlip עוטפת אותה). במקרה כזה הפענוח מתבצע בחלון הראשי במקום ב־Worker. -
לשנות את DearFlip כך שתשתמש ב־PDF.js ללא Worker, אם הדבר אפשרי בקוד שלה.
אין לי מושג מה מתוך זה רלוונטי לתוסף לאוצריא
@יום-חדש-מתחיל את 2 הוא טען שלא לענין את 1 כבר ישמתי אבל אין לי דרך לעשות את זה כתוסף לאוצריא את 3 אני יבדוק כשיתפנה לי קלוד בל"נ (אגב לא הבנתי מה ההבדל בין 3 ל-4)
-
-
@יום-חדש-מתחיל את 2 הוא טען שלא לענין את 1 כבר ישמתי אבל אין לי דרך לעשות את זה כתוסף לאוצריא את 3 אני יבדוק כשיתפנה לי קלוד בל"נ (אגב לא הבנתי מה ההבדל בין 3 ל-4)
-
-
-
תוכנת התקנה שיוצרת שרת, ובסיום מתקינה את התוסף.
אפשרי באותה דרך לתקשר עם תוכנות של וינדוס למשל חילוך טקטס? בעבר קלוד טען לי שזה חסום אם כן זה יוכל לשדרג א תהתוסך לפידיאף עם חילוץ טקסט...
אגב @י.-פל. למה שלא תכניס לתוסף ההוא או תבנה אחר כמו שאתה אוהב את החילוץ שיש לך שאמרת בעבר שזה יעלה את אוצריא ל150 מ"ב?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות