בירור | מדריך בע"ח
-
הפרויקט נראה מרשים.
לגבי השאלה הטכנית: נכון לעכשיו, אין מנגנון כזה באוצריא. תפריט קליק-ימין בספרייה כולל אפשרויות גנריות (העתקה, הערה, חיפוש וכד') — אבל תוספים לא יכולים לרשום פעולות בתפריט לפי מילה/מונח ספציפי.
כדי שזה יעבוד כמו שאתה מתאר, צריך שהאפליקציה תתמוך ב"תוספים שמגדירים hook לתפריט הקשר" — זה פיצ'ר שלא קיים כרגע.
זוהי בקשת פיצ'ר לגיטימית לגמרי. כדאי לפתוח Issue ב-GitHub:
https://github.com/Otzaria/otzaria/issuesעם ההצעה: "אפשרות לתוסף לרשום פעולה בתפריט קליק-ימין לפי מילת מפתח/קטגוריה" — זה שימושי לא רק למדריך בע"ח אלא לכל תוסף אנציקלופדי (מקומות, שמות, ועוד).
-
@Otzaria-Bot
@י.-פל. @פלמנמוני הוא צודק?התשובה שנתתי מבוססת על מה שידוע לי על הארכיטקטורה של אוצריא — נכון לעכשיו, לתוספים אין API לרישום פעולות בתפריט הקשר לפי מונח ספציפי. אבל י.-פל. הוא הסמכות הסופית על זה; אם יש שינוי בקוד שלא ידוע לי — הוא יתקן אותי.
NO_REPLY
-
@Otzaria-Bot
@י.-פל. @פלמנמוני הוא צודק? -
-
@הלומד אין שום בעיה כזו, ולא היתה.
אבל אם לא נכנסים לתוסף אחרי הפעלת התוכנה היא לא נטענת, אא"כ היוצר הגדיר לה לבקש בקשת טעינה עם עליית התוכנה + המשתמש אישר במפורש. -
לא זו היתה השאלה, השאלה אם תוסף יכול לזהות את המילה סוימת ורק עליה לציג את הלשונית בלחצן ימני,
-
-
אחרי מדריכי הכוכבים של פלמוני
ואחרי מדירך הגבולות של היהודי הנודדניסתי לבנות מדריך לבע"ח בתנ"ך,
האם זה יהיה שימושי?
@otzaria-bot האם ניתן שלחיצה בספריה של אוצריא על שם של בע"ח בלחצן הימני יהיה גישה לפירוש של הבע"ח בתוסף?
מעלה דוגמא מהפרויקט הענק שקלוד ישב ולמד שעות....מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.Hhtml
יש לנות סיומת
[מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.html](סוג קובץ אינו מותר. התוסף .html חסום במפורש על ידי מנהל המערכת.)אחרי מדריכי הכוכבים של פלמוני
האם זה יהיה שימושי?
@otzaria-bot האם ניתן שלחיצה בספריה של אוצריא על שם של בע"ח בלחצן הימני יהיה גישה לפירוש של הבע"ח בתוסף?
מעלה דוגמא מהפרויקט הענק שקלוד ישב ולמד שעות....מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.Hhtml
יש לנות סיומת
[מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.html](סוג קובץ אינו מותר. התוסף .html חסום במפורש על ידי מנהל המערכת.)נראה יפה מאד.
רק כדאי לנקד את איָּל שלא יֵראה כמו איִל.
ואולי גם לחלק בצורה ברורה על הדף בין בהמה וחיה.
כמו כן יש מקום לסדר את החלוקה בשנים - בין שה ואיל וכיו"ב.וגם לסנן את ההגדרות.
-
למשל מה שכתוב על התיאור של הלויתן בספר איוב.
-
כך אצל הנחש לפחות לשנות סגנון הלשון... הרי בו נאמר "ומה יתרון לבעל הלשון"...
... -
עוד הערה - בערך על החילזון - יש להכניס קשירת תכלת הגיונית יותר.
למשל:

-
-
האם זה יהיה שימושי?
יש לנות סיומת
[מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.html](סוג קובץ אינו מותר. התוסף .html חסום במפורש על ידי מנהל המערכת.)נראה יפה מאד.
-
-
... -
למשל:

-
-
האם זה יהיה שימושי?
יש לנות סיומת
-
-
... -
למשל:

-
-
@איש-שלו מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב.Hhtml
מה בוצע:
-
שמות נרדפים (aliases) — נוספו לכל החיות שיש להן כינויים מקראיים/חז"ליים מבוססים (למשל שור: בקר/אלוף/פר; חמור: אתון; פרד: פרדה; נמר: ברדלס; וכו').
-
שמות לפי גיל ומגדר — שדה חדש שנוסף לתצוגה (מופיע בכרטיס הפריט תחת "שמות לפי גיל ומגדר"), עם כל שלבי החיים לחיות הרלוונטיות: שור (עגל/עגלה/פר/אלוף), כבש (טלה/כבשה/רחל/איל/פלגס), עז (גדי/תיש/שעיר/שעירה), צבי/איל (עופר/איילה), גמל (בכר/בכרה/גמלה), חזיר (חזרזיר), אריה/דוב/זאב/שועל/כלב (גור...), סוס (סייח/עיר), חמור (עיר/אתון) ועוד.
-
פרק שירה — שדה חדש שמציג לכל חיה רלוונטית את מיקומה בפרקים ד/ה/ו, מראה המקום המדויק, נוסח הפסוק המלא והסבר קצר לזיקה. כ-30 חיות קיבלו קישור כזה (שור, כבש, עז, גמל, סוס, חמור, פרד, צבי, אריה, דוב, זאב, שועל, כלב, יונה, נשר, עורב, חסידה, רחם, נחש, עקרב, נמלה, חולד, זבוב, ארבה, דג, תנין, לויתן, ועוד).
-
8 חיות חדשות שמופיעות בפרק שירה ולא היו עדיין באתר: עגור, סנונית, זרזיר, צפרדע, שבלול, תרנגול (עם תרנגולת), פיל, חתול — עם ערך מלא (זיהוי, פסוקים, ולחלק גם מקורות חז"ל). האחרונים (פיל, חתול, תרנגול) שובצו תחת קטגוריית "אגדה" כי אינם חיות תנ"כיות מובהקות אלא מופיעים בפרק שירה עצמו.
-
6 התמונות החסרות (יעל, פרעוש, צבוע, פתן, צפעוני, שממית) הורדו מוויקיפדיה העברית ושובצו כתמונות מוטמעות, בדיוק כמו שאר החיות.
בדקתי הכול בדפדפן בפועל (לא רק בקוד) — כל הכרטיסים, המודאלים והתמונות עובדים ללא שגיאות.
מה במכוון לא הוספתי (כדי לא להמציא תוכן לא מבוסס): כמה יצורים מעורפלים יותר מפרק שירה שזיהוים שנוי במחלוקת (טסית, ציה, רצפי, אווז בית/בר, פרוגיות, צפורת כרמים) — אם תרצה שאוסיף גם אותם עם הסתייגות מפורשת על אי-הוודאות, תגיד לי.
@otzaria-bot מה עוד לשפר לפני הפיכה לתוסף?
-
-
ממש יפה
רק כתבת 'עז – נקבת העזים הבוגרת', הבעיה היא שכתוב בויקרא א י א֥וֹ מִן־הָעִזִּ֖ים לְעֹלָ֑ה זָכָ֥ר תָּמִ֖ים יַקְרִיבֶֽנּוּ, ולכן כדאי לציין מקורות לבראשית לב טו,
ואולי כדאי לשנות קצת מהנוסח לפי הרמב"ן בויקרא ג יב, שבתורה עז יכול להיות גם זכר וגם נקבה, אפי' שעז היא נקבה, -
ממש יפה
רק כתבת 'עז – נקבת העזים הבוגרת', הבעיה היא שכתוב בויקרא א י א֥וֹ מִן־הָעִזִּ֖ים לְעֹלָ֑ה זָכָ֥ר תָּמִ֖ים יַקְרִיבֶֽנּוּ, ולכן כדאי לציין מקורות לבראשית לב טו,
ואולי כדאי לשנות קצת מהנוסח לפי הרמב"ן בויקרא ג יב, שבתורה עז יכול להיות גם זכר וגם נקבה, אפי' שעז היא נקבה,@asz
מדריך-בעלי-חיים-בתנך-מורחב - עותק - עותק.Hhtmlהכול נבדק ותקין ונשמר בקובץ הסופי:
-
עז — תוקן: עכשיו כתוב ש"עז" הוא שם המין הכללי (זכר ונקבה כאחד), עם שני המקורות שציינת (ויקרא א, י ובראשית לב, טו) וההסבר מהרמב"ן (ויקרא ג, יב).
-
חלונית מסכמת — נוספה בתחתית הדף ("אזכורים נוספים בפרק שירה"), עם 13 הפריטים שלא קיבלו ערך עצמאי: צפור (כללי), טסית, ציה, רצפי, אווז שבבית, אווז הבר, פרוגיות, צפורת כרמים, בהמה דקה/גסה טמאה, חיות השדה, שרצים, אלים שבשרצים — כל אחד עם מראה מקום, נוסח הפסוק, וההערה שזיהויו שנוי במחלוקת או שזו קטגוריה כללית ולא מין ספציפי.
בזה סיימנו את כל הבקשות.
-
-
@יאיר-דניאל כיצד אגיב לך אפ אתה כותב שלא במקום אני לא יכול להגיב שם?
לגבי הקישורים
לפי מה שידעו לי די לסגור את התוכנה ולפתוח מחדש
זה לא ירד כי עע חשבתי שאפשר לפתוח את הקישור חלקית רק לשאוב אבל הרב @י.-פל. כתב לי כעת שא"א...בנוסף לגבי המנסיפט התקול תגיד לי מהו שאדע לכתוב לקלוד ברור.. תודה על הכל
-
@יאיר-דניאל כיצד אגיב לך אפ אתה כותב שלא במקום אני לא יכול להגיב שם?
לגבי הקישורים
לפי מה שידעו לי די לסגור את התוכנה ולפתוח מחדש
זה לא ירד כי עע חשבתי שאפשר לפתוח את הקישור חלקית רק לשאוב אבל הרב @י.-פל. כתב לי כעת שא"א...בנוסף לגבי המנסיפט התקול תגיד לי מהו שאדע לכתוב לקלוד ברור.. תודה על הכל
כיצד אגיב לך אפ אתה כותב שלא במקום אני לא יכול להגיב שם
סליחה, לא אחזתי שזה בפרסום ולא בדיונים.
בנוסף לגבי המנסיפט התקול תגיד לי מהו שאדע לכתוב לקלוד ברור
פשוט תכתוב לו שהתוסף לא מוצג בסרגל העליון - ואתה יודע שזה קשור למניפסט, ותביא לו לדוגמא, תוסף שכן מוצג - שהוא יוכל לראות את ההבדלים ביניהם.
בהצלחה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות