בירור | ספרים מגוגל בוקס (Google Books)
-
@יום-חדש-מתחיל כתב לפני חודש
לאחרונה התגלה לי שיש הרבה ספרים שלא נמצאים בהיברובוקס, אבל נמצאים באתר של ספרים של > גוגל, בכתובת הזו: https://books.google.com/
דא עקא, שהאתר הזה סגור בנטפרי (באתרוג הוא פתוח). ניתן לבקש מהם לפתוח כתובות ספציפיות של ספרים.כיוון שגם לי חסום גוגל בוקס ואין לי מושג אפילו איך נראה האתר שם (אני מבין שזה רק ספרים סרוקים, נכון?) שלפתי את רשימת הספרים שעלולים להיות רלוונטים דרך הAPI הרשמי של הספרייה הלאומית (יתכן ויש עוד ספרים שעלולים להיות רלוונטים בגוגל בוקס אבל לא מופיעים ברשימות הספריה הלאומית)
ראשית הורדתי רשימה ענקית של הספרים בעברית בספרייה הלאומית 116,400 במספר (אלק בספרייה רובם באוצר החכמה, היברבוקס, גוגל בוקס, וכו')
אם מעניין מישהוא להלן הרשימה:
ספרים בעברית בספריה הלאומית.xlsxלאחמ"כ מיינתי לקובץ קטן יותר את כל הספרים שמופיעים גם בגוגל בוקס 12,160
זה עדיין כולל ספרים שנמצאים גם בגוגל בוקס וגם היברבוקס וכו'
וזה כולל גם הרבה ספרי חול ועיתונים, ספרי חיצוניים ודעות כוזבות וכו'להלן הרשימה
ספרים בעברית בספרייה הלאומית מגוגלבוקס.xlsxשלב הבא צריך להמשיך למיין ולסנן להעיף את כמויות הזבל ולסנן ע"פ שאר הפרמטרים כמו שנת הוצאה וזכויות שימוש וכו' וכמובן מה שכבר קיים באוצריא.
למישהוא יש רעיונות, הערות, השגות וכו' ?
מקווה שהמשך יבוא ...
אתה יכול לסנן בקלות דרך הAPI של הספריה הלאומית (שפתוח לכל) את הספרים לפי הקטלוג שלהם, ותקבל פחות או יותר מה שאתה רוצה.
אבל לענ"ד ספרי גוגל בוקס נועדו לשימוש אישי, ולא בטוח שכדאי לריב איתם על זכויות יוצרים והפצה ציבורית. -
@יום-חדש-מתחיל כתב לפני חודש
לאחרונה התגלה לי שיש הרבה ספרים שלא נמצאים בהיברובוקס, אבל נמצאים באתר של ספרים של > גוגל, בכתובת הזו: https://books.google.com/
דא עקא, שהאתר הזה סגור בנטפרי (באתרוג הוא פתוח). ניתן לבקש מהם לפתוח כתובות ספציפיות של ספרים.כיוון שגם לי חסום גוגל בוקס ואין לי מושג אפילו איך נראה האתר שם (אני מבין שזה רק ספרים סרוקים, נכון?) שלפתי את רשימת הספרים שעלולים להיות רלוונטים דרך הAPI הרשמי של הספרייה הלאומית (יתכן ויש עוד ספרים שעלולים להיות רלוונטים בגוגל בוקס אבל לא מופיעים ברשימות הספריה הלאומית)
ראשית הורדתי רשימה ענקית של הספרים בעברית בספרייה הלאומית 116,400 במספר (אלק בספרייה רובם באוצר החכמה, היברבוקס, גוגל בוקס, וכו')
אם מעניין מישהוא להלן הרשימה:
ספרים בעברית בספריה הלאומית.xlsxלאחמ"כ מיינתי לקובץ קטן יותר את כל הספרים שמופיעים גם בגוגל בוקס 12,160
זה עדיין כולל ספרים שנמצאים גם בגוגל בוקס וגם היברבוקס וכו'
וזה כולל גם הרבה ספרי חול ועיתונים, ספרי חיצוניים ודעות כוזבות וכו'להלן הרשימה
ספרים בעברית בספרייה הלאומית מגוגלבוקס.xlsxשלב הבא צריך להמשיך למיין ולסנן להעיף את כמויות הזבל ולסנן ע"פ שאר הפרמטרים כמו שנת הוצאה וזכויות שימוש וכו' וכמובן מה שכבר קיים באוצריא.
למישהוא יש רעיונות, הערות, השגות וכו' ?
מקווה שהמשך יבוא ...
אתה יכול לסנן בקלות דרך הAPI של הספריה הלאומית (שפתוח לכל) את הספרים לפי הקטלוג שלהם, ותקבל פחות או יותר מה שאתה רוצה.
אבל לענ"ד ספרי גוגל בוקס נועדו לשימוש אישי, ולא בטוח שכדאי לריב איתם על זכויות יוצרים והפצה ציבורית.ספרי גוגל בוקס נועדו לשימוש אישי,
מקור?
במכלול נראה ממש לא כמו שאתה אומר!!
מסד הנתונים של "גוגל ספרים" מוסיף להתרחב, אך היות שגוגל חייבת לוודא שהיצירות מעוגנות בחוקי הזכויות יוצרים המקומיים, הוא אינו נגיש במלואו עבור משתמשים מחוץ לארצות הברית. לדברי איש צוות התמיכה של האתר, "מאחר שהשאלה אם ספר מסוים נמצא ברשות הציבור היא לעיתים קרובות שאלה משפטית סבוכה, אנו נוקטים במשנה זהירות ומציגים לכל היותר מספר קטעי טקסט עד אשר נקבע כי הספר יצא לנחלת הכלל"[8] עם זאת, משתמשים מחוץ לארצות הברית יכולים לגשת למספר גדול של ספרים הנמצאים ברשות הציבור ונסרקו על ידי גוגל, באמצעות עותקים המאוחסנים בארכיון האינטרנט.[9]
-
ספרי גוגל בוקס נועדו לשימוש אישי,
מקור?
במכלול נראה ממש לא כמו שאתה אומר!!
מסד הנתונים של "גוגל ספרים" מוסיף להתרחב, אך היות שגוגל חייבת לוודא שהיצירות מעוגנות בחוקי הזכויות יוצרים המקומיים, הוא אינו נגיש במלואו עבור משתמשים מחוץ לארצות הברית. לדברי איש צוות התמיכה של האתר, "מאחר שהשאלה אם ספר מסוים נמצא ברשות הציבור היא לעיתים קרובות שאלה משפטית סבוכה, אנו נוקטים במשנה זהירות ומציגים לכל היותר מספר קטעי טקסט עד אשר נקבע כי הספר יצא לנחלת הכלל"[8] עם זאת, משתמשים מחוץ לארצות הברית יכולים לגשת למספר גדול של ספרים הנמצאים ברשות הציבור ונסרקו על ידי גוגל, באמצעות עותקים המאוחסנים בארכיון האינטרנט.[9]
@יום-חדש-מתחיל אז עכשיו רק צריך למצא אמריקאי שיביא לנו את הסריקות שלהם, נו מצאת כבר אמריקאי ? (פתחת על זה שרשור כמדומני)
-
@יום-חדש-מתחיל אז עכשיו רק צריך למצא אמריקאי שיביא לנו את הסריקות שלהם, נו מצאת כבר אמריקאי ? (פתחת על זה שרשור כמדומני)
-
-
שמישהו יתחבר בVPN
-
@חנניה הוצאתם אותי מבולבל לגמרי העלו לפני כמה זמן טענה (כשאתר העריכה ז"ל היה פעיל) שאין ספרים (יותר חשובים ונצרכים) להעלות, ואנכי הקטן הבנתי שאין סריקות של ספרים חסרי זכויות יוצרים, עכשיו אתה טוען שיש ? איזה לדוגמא ?
-
@eli8565 חסום בנטפרי כמובן
-
@יום-חדש-מתחיל יש לנטפרי VPN שלהם
-
@יום-חדש-מתחיל כמובן! אם הצלחה להפעיל VPN בנטפרי [ובכל הגנה שהיא שיושבת על הרשת] עקפת את ההגנה
-
@יום-חדש-מתחיל יש לנטפרי VPN שלהם
@פלמנמוני כלומר?
-
@פלמנמוני כלומר?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות