שאלה | איך מורידים / מקבלים את הטקסטים מהאתר הזה?
-
פניה למבקר של אדם פרטי 'בשם אוצריא' - זה לא כמו פניה מאוצריא - וממייל רשמי של אוצריא (עם סיומת, לא של ג'ימייל).
לידיעתך, ככל הנראה לפי הבדיקות שערכנו, מבקר המדינה לא התקין עדיין את אוצריא על מחשבו האישי או במשרד, ואינו מכיר את אוצריא......
איני מבין מה העניין של הציניות שלך.
המבקר לא אמור להכיר את אוצריא (למרות שהמבקר הפורש הוא אדם דתי, ולמרות שיש שם עובדים חרדיים).
כשפונה אליו מישהו המציג עצמו כגוף, הפניה אמורה לקבל מקום גדול יותר.
ובמיוחד במקרה זה, שניתן עוד להבין הסירוב לתת לאדם פרטי, בניגוד בפרוייקט המיועד עבור הציבור.
ואכן כן, ככל והוא יתרשם שמדובר בפניה רצינית - כך סביר שהיחס יהיה בהתאם.
עכשיו תנסה להבין את ההבדל בפניה של מישהו 'בשם אוצריא' לבין פניה של אוצריא.
מחר חוזר בטלפון נציג, מה אגיד לו?
סליחה, אני צריך מהר לשלוח מייל ליום חדש מתחיל לשאול מי מוגדר כמנהל אוצריא?
או להוכיח אימות שאני הניק שמנהל את הפרוייקט בגיטאהב?אתה לא רוצה לפנות למבקר?
זכותך המלאה.
אבל הציניות נגד מי שמציע רעיון לעזרה, היא סתם לא יפה.אתה לא רוצה לפנות למבקר?
זכותך המלאה.
אבל הציניות נגד מי שמציע רעיון לעזרה, היא סתם לא יפה.דבר ראשון - סליחה.
לא התכוונתי לפגוע או להעליב. ממש מתנצל על כך.אבל עד כמה שבכלל זה לא עובד אם שליחת מייל, אז אני עדיין לא מבין מה המשמעות שאני ישלח?
הרי בין כה וכה זה לא קשור למייל!!
ואם תגיד שיש שם איזה תיבה לסמן את המייל, אז גם אתה יכול למלא פני' מסודרת, ולרשום בעצמך את המייל של אוצריא.
בקיצור, מה אתה רוצה ממני? -
אתה לא רוצה לפנות למבקר?
זכותך המלאה.
אבל הציניות נגד מי שמציע רעיון לעזרה, היא סתם לא יפה.דבר ראשון - סליחה.
לא התכוונתי לפגוע או להעליב. ממש מתנצל על כך.אבל עד כמה שבכלל זה לא עובד אם שליחת מייל, אז אני עדיין לא מבין מה המשמעות שאני ישלח?
הרי בין כה וכה זה לא קשור למייל!!
ואם תגיד שיש שם איזה תיבה לסמן את המייל, אז גם אתה יכול למלא פני' מסודרת, ולרשום בעצמך את המייל של אוצריא.
בקיצור, מה אתה רוצה ממני?@יום-חדש-מתחיל בזמנו (שנתיים אחורה לערך) - הגשתי פניה דרך המייל.
יכול להיות שזה כבר לא קיים כיום.(מהצאט נראה דווקא שכן:
)שנית, רושמים פרטים מלאים, שם, מ.ז. וכו'
אני לא מתנדב רשמי באוצריא, אין לי מושג מה שם האחראי, מי עמד בקשר עם האקדמיה (ולא, להגיד לנציג שיחזור אלי שזה ניק אנונימי בשם 'יום חדש מתחיל' זה לא ממש יעיל), מה היה כל ההתכתבות וכו'.
זה פשוט לא יעיל.
כלל ועובדים חלק יותר, כך הסיכוי למענה גבוה יותר.שוב, איש לא חייב כלום, אתה מתנדב - ועושה מעל ומעבר בשביל אוצריא.
אבל דרכים עוקפות - פשוט היו פחות יעילות - אם בכלל.ואני באתי לעזור, להביא רעיון - ולהגיב ציני זה לא נחמד.
-
טוב חבל"ז.
זה לא מתקדם לשום מקום.
כבר כתבתי למעלה שאם תשלח לי נוסח מוכן אוכל לפנות אליו.בכל מקרה תמיד אפשר לכתוב את המייל שלי, ואת השם יוסף'.
אגב, גם אני לא מתנדב רשמי באוצריא, זה רק זמני. ממש כמוך. -
טוב חבל"ז.
זה לא מתקדם לשום מקום.
כבר כתבתי למעלה שאם תשלח לי נוסח מוכן אוכל לפנות אליו.בכל מקרה תמיד אפשר לכתוב את המייל שלי, ואת השם יוסף'.
אגב, גם אני לא מתנדב רשמי באוצריא, זה רק זמני. ממש כמוך.@יום-חדש-מתחיל ג'מיני שמח לעזור.
הנדון: תלונה נגד האקדמיה ללשון העברית – אי-הנגשת מאגרי מידע וטקסטים ציבוריים לטובת הכלל
שלום רב,
אני פונה אליך בשם פרויקט "אוצריא" – מיזם טכנולוגי קהילתי המפתח תוכנה חינמית לחלוטין, המיועדת לשימוש חופשי של הציבור הרחב וללא כל מטרת רווח.
כידוע, האקדמיה ללשון העברית היא תאגיד סטטוטורי וגוף ציבורי הממומן במלואו מכספי משלם המיסים הישראלי. מתוקף תפקידה ואופייה הציבורי, המשאבים הלשוניים, המילוניים והטקסטואליים שהיא מייצרת ואוצרת שייכים, הלכה למעשה, לציבור הרחב ואמורים לשמש כלי להעשרת השפה והתרבות העברית.
לאחרונה פנינו לאקדמיה ללשון העברית בבקשה לקבל גישה או היתר שימוש בטקסטים ובמאגרים שברשותה, במטרה להטמיע אותם בתוך התוכנה החינמית שלנו ולהנגישם לציבור המשתמשים ללא עלות. לצערנו הרב, נתקלנו בסירוב מוחלט ואי-הסכמה לאפשר שימוש כלשהו בחומרים אלו.
אנו רואים בהתנהלות זו פגיעה קשה באינטרס הציבורי ומניעת נכס רוחני מהציבור שאותו היא אמורה לשרת. במציאות המודרנית, ובהתאם לעקרונות של "ממשל פתוח" והנגשת מידע ציבורי (Open Data), אין כל הצדקה לכך שגוף הממומן מכספי המדינה ינעל את שעריו בפני מיזמים התנדבותיים שכל מטרתם היא הגברת הנגישות למידע וקידום השפה העברית.
חסימת הגישה לחומרים אלו אינה עולה בקנה אחד עם חובת ההגינות והנאמנות של גוף ציבורי כלפי אזרחי המדינה.
לאור האמור לעיל, נבקש את התערבותך ובדיקתך הפסקנית מול האקדמיה ללשון העברית, על מנת להביא לשינוי המדיניות ולאפשר למיזמים ציבוריים וחינמיים לעשות שימוש במאגרי המידע לטובת הכלל.
בכבוד רב ובברכה,
[שמך]
בשם פרויקט "אוצריא"
[פרטי קשר: טלפון ודואר אלקטרוני]הייתי רק מדייק קצת את הניסוח מה זה 'אוצריא', ומה בדיוק אנחנו רוצים לעשות בטקסט (מה באמת? העתק-הדבק, או רק הגהה?).
-
@חנניה הרב @יום-חדש-מתחיל נתן לי לייק, לא יודע האם זה אומר שהוא הסכים.
-
רבותי.
באתר מבקר המדינה ישנה אפ' להגיש מסירת מידע לבדיקה אפ' ללא הזדהות
כדאי מאד שכל א' יגיש כמה שיותר פניות בעניין זה, בנוסחים שונים, עדיף בהזדהות- אך למי שמעדיף בלי זה גם אפ'. -
@חנניה רבינו הקדוש, עד כמה שידוע לי כרגע אין מבקר מדינה במדינת ישראל כך שצ"ע עד כמה זה רלוונטי
-
אחרי שעבר כמה ימים הייתי מציע שתנסה שוב לבקש אישור לספר מסוים במייל נפרד, בתא שמע זה עבד על שער הציון
רשימה נחמדה של רוב הספרים שיש להם (זה לא הכל)
מה תכלס מכל הדיבורים על מבקר המדינה משהוא פה פנה ?
-
אחרי שעבר כמה ימים הייתי מציע שתנסה שוב לבקש אישור לספר מסוים במייל נפרד, בתא שמע זה עבד על שער הציון
צריך לשאול את @יום-חדש-מתחיל
-
אני חושב שאחרי הOCR כל הנושא הזה מיותר, עד שמבקר המדינה יקבל ועד שהם יפנו ל"אקדמיה ללשון העברית" ועד ש... ועד ש... אנחנו כבר נוכל לתת להם מהחומר שלנו
-
אני חושב שאחרי הOCR כל הנושא הזה מיותר, עד שמבקר המדינה יקבל ועד שהם יפנו ל"אקדמיה ללשון העברית" ועד ש... ועד ש... אנחנו כבר נוכל לתת להם מהחומר שלנו
-
-
@י.-פל. כן.
אני חושב שבעז"ה אחרי כל ההתקדמות בעניין- בכל אופן שזה יהיה,
השלב הבא יצטרך להיות השקעה בהגההת הטקסטים בצורה מסאיבית
כולל אפ' להגהה באתר (ואולי גם אופליין?),
אמורים להגיע המון תיקונים. בסוף, אין תחליף לאנשים, ויהיו טקסטים שיחשפו בהדרגה לציבור לראשונה, עוד לפני שאיש עבר עליהם -
-
אגב יש גם את הלשכה לפניות הציבור בכנסת, בעיקרון הם אמורים לטפל בכאלו סיפורים
@י.-פל. כתב בשאלה | איך מורידים / מקבלים את הטקסטים מהאתר הזה?:
זה לא יהיה.
אתה מתכוון עד כמה שניתן לצפות את התקדמות הAI...
-
אגב יש גם את הלשכה לפניות הציבור בכנסת, בעיקרון הם אמורים לטפל בכאלו סיפורים
@י.-פל. כתב בשאלה | איך מורידים / מקבלים את הטקסטים מהאתר הזה?:
זה לא יהיה.
אתה מתכוון עד כמה שניתן לצפות את התקדמות הAI...
@צבי-דורש-ציון אנא ממך
פנה אליהם
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות