הצעת ייעול | אימון מודל לפיענוח טקסטים
-
יש את זה: https://ktavyad.com/
הוא ממש מוצלח, (בניסיון שלי אם יש שתי עמודות הוא מפענח רק אחת אבל חוץ מזה הוא מפענח די טוב)
אבל הוא עולה כסף, ולא מעט,
אולי כדי לדבר איתו לראות אם הוא יתגייס לזה, -
כן, אתם לא יכולים להמשיך לעבוד כמו נמלים ככה
-
כן, אתם לא יכולים להמשיך לעבוד כמו נמלים ככה
-
-
האפשרות הפשוטה ביותר לפי מה שאני יודע מניסיוני הדל, הוא לבנות משחק ילדים לבין הזמנים, שבו יאשרו צורת אותיות, וכל אות א' שתאושר תכנס למאגר בכל מקום שבו יש עד סטיית 4 פיקסלים.
אלוף האותיות יזכה בכתר.
(נכתב קצת פשטני ומאוד עממי, אבל שילוב הפרמטרים הייחודים למאגר תורני כמו היברובוקס, בשילוב חכמת המונים קלה, הוא מצב שיש כאן יתרון גדול שאין לחברות הOCR). -
האפשרות הפשוטה ביותר לפי מה שאני יודע מניסיוני הדל, הוא לבנות משחק ילדים לבין הזמנים, שבו יאשרו צורת אותיות, וכל אות א' שתאושר תכנס למאגר בכל מקום שבו יש עד סטיית 4 פיקסלים.
אלוף האותיות יזכה בכתר.
(נכתב קצת פשטני ומאוד עממי, אבל שילוב הפרמטרים הייחודים למאגר תורני כמו היברובוקס, בשילוב חכמת המונים קלה, הוא מצב שיש כאן יתרון גדול שאין לחברות הOCR). -
באמת גוגל עשו את זה פעם ועבד להם מדהים - הם עשו "אני לא רובוט" בו צריך להקליד מילים מטושטשות כאשר הם ידעו רק חלק מהם וכך אימנו מודל שהיה טוב יותר מבני אדם! [בני אדם מצליחים בשיעור של 66% בערך והוא בערך 98%!]
באמת גוגל עשו את זה פעם ועבד להם מדהים - הם עשו "אני לא רובוט" בו צריך להקליד מילים מטושטשות כאשר הם ידעו רק חלק מהם וכך אימנו מודל שהיה טוב יותר מבני אדם! [בני אדם מצליחים בשיעור של 66% בערך והוא בערך 98%!]
מעניין.
יש לך את המקור?הפרמטרים הייחודים למאגר תורני כמו היברובוקס,
כלומר?
-
אלוף האותיות יזכה בכתר.
@ע-ה-דכו-ע אני מוכן להצטרף בלאמן למרות שאין לי שמץ מה ואיך אבל אם יש לך את הידע והכלים החבר'ה כאן יהיו מוכנים להצטרץ לחגיגה....
-
מעניין.
כלומר?
מעניין.
כלומר?
יש כמה פרמטרים שמייעלים, כמו צבעים שחור ולבן בלבד. ללא מספרים.
אבל בעיקר נתון מאוד בסיסי וחשוב, שמשום מה לא נראה שנעזרו בו: כל הספרים שהפענוח שלהם גרוע,כלומר 70-100 שנה ואחורה, הם כולם מכמה עשרות בודדות של בתי דפוס, שהיו להם בסך הכל גופן או שנים לכל בית דפוס לאורך כל חייו.
כלומר, ספק אם בכלל יש מאה גופנים שונים בכל הספרים הישנים שבכל אוצר החכמה/היברובוקס כולו. (בחדשים יש הרבה, אבל זה הקריאים יותר).
אם יש 27 אותיות בעברית פחות או יותר, ויש נניח 100 גופנים, זה אומר שלכל היותר יש 2700 סימנים שונים. אם אנחנו מזהים את כולם ומוודאים שכל מי שנדפס בבתי הדפוס הללו לא יוכל להכיל שום דבר מלבד זה, נקבל מהר מאוד תוצאה מושלמת (כולל אפשרות לחידוד גופניםב קלות).
משחק מחשב לזיהוי 2700 גופנים שיחולק בין כל ילדי ישראל (1200 סניפי אבות ובנים כפול 60 ילד בממוצע) יש לנו למעלה מ25 ילדים לזיהוי כל תו.
(המספרים האחרונים משוערים בואכה מומצאים). -
לאמן מודל על אותיות לבד זה עלול להיות בזבוז זמן.
צריך לאמן על משפטים, כדי שיהיה הקשר
בדיוק הפוך. לאמן על אותיות בחיזוק מילון.
כלומר בערך כך: אם ניקח מילון של כל המילים, ונייצר מודל אימון שיציף לנו רק את המילים שאינן קיימות במילון, נקבל את התיקונים הכי טובים. זה מה שגוגל עשו, וחכמה בגויים תאמין. -
מעניין.
כלומר?
יש כמה פרמטרים שמייעלים, כמו צבעים שחור ולבן בלבד. ללא מספרים.
אבל בעיקר נתון מאוד בסיסי וחשוב, שמשום מה לא נראה שנעזרו בו: כל הספרים שהפענוח שלהם גרוע,כלומר 70-100 שנה ואחורה, הם כולם מכמה עשרות בודדות של בתי דפוס, שהיו להם בסך הכל גופן או שנים לכל בית דפוס לאורך כל חייו.
כלומר, ספק אם בכלל יש מאה גופנים שונים בכל הספרים הישנים שבכל אוצר החכמה/היברובוקס כולו. (בחדשים יש הרבה, אבל זה הקריאים יותר).
אם יש 27 אותיות בעברית פחות או יותר, ויש נניח 100 גופנים, זה אומר שלכל היותר יש 2700 סימנים שונים. אם אנחנו מזהים את כולם ומוודאים שכל מי שנדפס בבתי הדפוס הללו לא יוכל להכיל שום דבר מלבד זה, נקבל מהר מאוד תוצאה מושלמת (כולל אפשרות לחידוד גופניםב קלות).
משחק מחשב לזיהוי 2700 גופנים שיחולק בין כל ילדי ישראל (1200 סניפי אבות ובנים כפול 60 ילד בממוצע) יש לנו למעלה מ25 ילדים לזיהוי כל תו.
(המספרים האחרונים משוערים בואכה מומצאים).אם יש 27 אותיות בעברית פחות או יותר, ויש נניח 100 גופנים, זה אומר שלכל היותר יש 2700 סימנים שונים. אם אנחנו מזהים את כולם ומוודאים שכל מי שנדפס בבתי הדפוס הללו לא יוכל להכיל שום דבר מלבד זה, נקבל מהר מאוד תוצאה מושלמת (כולל אפשרות לחידוד גופניםב קלות).
(המספרים האחרונים משוערים בואכה מומצאים).הבעיה היותר גדולה, זה שהמילים בד״כ שבורות ומטושטשות, ובזה משום מה לא היה לבתי הדפוס דעה ברורה מתי ואיך לטשטש כל אות.
-
מידיעה על עולם הAI בשביל ההמרה (אני עובד עם ההמרה של דיקטה), אני אומר שנכון שצריך אימון של הרבה אותיות, וגם מילים, אבל מ"מ זה לא כ"כ מעכב בהמרה גם שיש מילים שבורות מטושטשות, בגלל שיש הבנה של הנושא והשלמה אוטומטית.
-
@כח-התורה יש לך פה אפשרות לעזור למודל כמו שפורסם
https://otzaria.org/library/ocr-linesתראה מה שפרסם @פלמנמוני כאן https://otzaria.org/forum/post/26008
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות