בקשת מידע | תוסף AI
-
הבעיה כאן היא CORS — מדיניות אבטחה של הדפדפן/webview.
מה קורה בדיוק:
התוסף רץ בתוך webview של אוצריא (עם origin מסוג
file://או scheme מיוחד). כשהוא מנסה לפנות ל-http://localhost:11434(Ollama), הדפדפן חוסם את הבקשה כי Ollama ברירת המחדל שלו לא מאשר בקשות מה-origin הזה.השגיאה "Failed to fetch" היא תסמין קלאסי של CORS block.
הפתרון:
צריך להגדיר לـOllama שיאשר בקשות מכל מקום. עושים זאת דרך משתנה סביבה:
Windows:
- עצור את Ollama (system tray → Quit)
- פתח Command Prompt כ-Administrator
- הרץ:
setx OLLAMA_ORIGINS "*"- הפעל מחדש את Ollama
או דרך הגדרות המערכת:
- לוח הבקרה ← מערכת ← הגדרות מערכת מתקדמות ← משתני סביבה
- הוסף משתנה חדש: שם
OLLAMA_ORIGINS, ערך* - הפעל מחדש את Ollama
זו בעיה פתירה לגמרי, ולא עניין של מורכבות יתרה. הבעיה אינה בתוסף עצמו אלא בהגדרת Ollama. אחרי שינוי זה התוסף אמור להתחבר ולהציג את רשימת המודלים.
@Otzaria-Bot עדיין לא עובד
-
מה קורה בדיוק:
file://או scheme מיוחד). כשהוא מנסה לפנות ל-http://localhost:11434(Ollama), הדפדפן חוסם את הבקשה כי Ollama ברירת המחדל שלו לא מאשר בקשות מה-origin הזה.השגיאה "Failed to fetch" היא תסמין קלאסי של CORS block.
הפתרון:
Windows:
- הרץ:
או דרך הגדרות המערכת:
זו בעיה פתירה לגמרי, ולא עניין של מורכבות יתרה. הבעיה אינה בתוסף עצמו אלא בהגדרת Ollama. אחרי שינוי זה התוסף אמור להתחבר ולהציג את רשימת המודלים.
מה קורה בדיוק:
הפתרון:
Windows:
- הרץ:
או דרך הגדרות המערכת:
זה כבר קלוד אמר לי וזה לא עזר
-
בעקבות הפוסט הזה הבאתי לקלוד את הקוד של הAI של ספריא וביקשתי ממנו שיתאים את זה כתוסף לאוצריא, אז הוא בנה לי משהו, הממשק נראה מבטיח, אבל הוא דרש ממני להוריד איזה מודל של Ollama למחשב, הורדתי, ומשום מה עדיין יש שגיאה בניסיון של התוסף להתחבר (לא ניתן לקבל רשימת מודלים: Failed to fetch), נסיונותיו של קלוד לעזור עלו בתוהו, ועושה רושם שיש כאן איזה בעיה בסיסית באפשרות של מערכת התוספים להתחבר לזה. מצרף את התוסף, ואשמח אם מישהו בעל ידע יוכל להחכים אותי האם זו בעיה פתירה או משהו יותר מידי מסובך לחסר ידע כמוני... תודה מראש!
org.community.otzaria-ai-chat-1.0.0.otzplugin -
בעקבות הפוסט הזה הבאתי לקלוד את הקוד של הAI של ספריא וביקשתי ממנו שיתאים את זה כתוסף לאוצריא, אז הוא בנה לי משהו, הממשק נראה מבטיח, אבל הוא דרש ממני להוריד איזה מודל של Ollama למחשב, הורדתי, ומשום מה עדיין יש שגיאה בניסיון של התוסף להתחבר (לא ניתן לקבל רשימת מודלים: Failed to fetch), נסיונותיו של קלוד לעזור עלו בתוהו, ועושה רושם שיש כאן איזה בעיה בסיסית באפשרות של מערכת התוספים להתחבר לזה. מצרף את התוסף, ואשמח אם מישהו בעל ידע יוכל להחכים אותי האם זו בעיה פתירה או משהו יותר מידי מסובך לחסר ידע כמוני... תודה מראש!
org.community.otzaria-ai-chat-1.0.0.otzpluginבעקבות הפוסט הזה הבאתי לקלוד את הקוד של הAI של ספריא וביקשתי ממנו שיתאים את זה כתוסף לאוצריא, אז הוא בנה לי משהו, הממשק נראה מבטיח, אבל הוא דרש ממני להוריד איזה מודל של Ollama למחשב, הורדתי, ומשום מה עדיין יש שגיאה בניסיון של התוסף להתחבר (לא ניתן לקבל רשימת מודלים: Failed to fetch), נסיונותיו של קלוד לעזור עלו בתוהו, ועושה רושם שיש כאן איזה בעיה בסיסית באפשרות של מערכת התוספים להתחבר לזה. מצרף את התוסף, ואשמח אם מישהו בעל ידע יוכל להחכים אותי האם זו בעיה פתירה או משהו יותר מידי מסובך לחסר ידע כמוני... תודה מראש!
org.community.otzaria-ai-chat-1.0.0.otzpluginלא כל כך עקבתי, אבל יש צורך בפתיחה ידנית של כל כתובת חיצונית שהתוסף צריך לגשת אליה, לא?
-
org.community.otzaria-ai-chat-1.0.0.otzpluginלא כל כך עקבתי, אבל יש צורך בפתיחה ידנית של כל כתובת חיצונית שהתוסף צריך לגשת אליה, לא?
@ע-ה-דכו-ע זה לא כתובת חיצונית אלא מודל מקומי, אבל גם זה דורש גישה לנתיב לוקאלי מקומי, לכן ביקשתי את המודל
-
מה קורה בדיוק:
הפתרון:
Windows:
- הרץ:
או דרך הגדרות המערכת:
זה כבר קלוד אמר לי וזה לא עזר
-
@סנאי
לענ"ד (לא מבין כלום בתכנות) צריך תוכנה שתטען את המודל המקומי ותריץ אותו כמו Llama.cpp, ורק אחר כך יהיה אפשרות להתחבר דרךhttp://localhost:11434 -
החל מגרסה זו, ניתן לעדכן כתובות לפתיחה - מיידית. תודה ל @פלמנמוני !
זה לא כתובת, זה הרשאה פנימית
עיין בצ'אט של @otzaria-bot
-
-
מה יש לעשות?

משתמש פיתח תוסף עבור התוכנה אוצריא המאפשר חיבור למודל בינה מלאכותית מקומי באמצעות
Ollama, אך נתקל בשגיאת חיבור מסוגFailed to fetch. למרות ניסיונות לפתור את הבעיה באמצעות הגדרת משתנה הסביבהOLLAMA_ORIGINS, התקלה נותרה בעינה.המשתתפים בדיון העלו השערות שונות לגבי מקור הבעיה:
- הצורך בהגדרת הרשאות גישה פנימיות בתוך אוצריא לכתובות מקומיות.
- חוסר בתוכנת עזר לטעינת המודל לפני ביצוע החיבור.
- שאלות טכניות לגבי הגדרת
localhostככתובת מורשית.
נכון לעדכון האחרון בשרשור, הובהר כי הגרסה הנוכחית של אוצריא מאפשרת לעדכן כתובות וגישה למשאבים מקומיים, מה שאמור לפתור את חסימת החיבור ל-
Ollama. פתרון הבעיה דורש בחינה של הגדרות ההרשאות הפנימיות בתוך התוכנה. -
שאלתי לCHAT GPT
וענה לי את זה:כבר ראיתי את צילום המסך. אתה נמצא באוצריא ופתחת את "עוזר AI".
השגיאה החשובה היא:
"יש להגדיר מודל שפה מקומי לפני השימוש"
וגם:
"Failed to fetch"
(לא ניתן להתחבר לשרת)מה זה אומר?
התוסף הזה לא עובד לבד.
הוא דורש שתהיה מותקנת במחשב שלך תוכנה כמו:
Ollama
או
LM Studio
בצילום המסך שלך נבחר Ollama, וכתובת השרת היא:
כלומר, אוצריא מנסה להתחבר לשרת Ollama שרץ במחשב שלך, אבל הוא לא מוצא אותו.
מה לעשות?
אם Ollama לא מותקן אצלך:
התוסף לא יעבוד.
צריך:
- להתקין את Ollama.
- לפתוח את Ollama.
- להוריד מודל שפה (למשל, מודל התומך בעברית).
- לחזור לאוצריא וללחוץ על "בדוק חיבור".
אם Ollama כבר מותקן:
- פתח את Ollama.
- ודא שהוא פועל ברקע (אמור להופיע סמל ליד השעון של Windows).
- חזור לאוצריא.
- לחץ על "בדוק חיבור".
שאלה חשובה:
האם כבר התקנת את Ollama או שעדיין לא?
אם עדיין לא התקנת, אני יכול להדריך אותך שלב אחר שלב כדי שעוזר ה-AI של אוצריא יעבוד.
-
שאלתי לCHAT GPT
וענה לי את זה:כבר ראיתי את צילום המסך. אתה נמצא באוצריא ופתחת את "עוזר AI".
השגיאה החשובה היא:
"יש להגדיר מודל שפה מקומי לפני השימוש"
וגם:
"Failed to fetch"
(לא ניתן להתחבר לשרת)מה זה אומר?
התוסף הזה לא עובד לבד.
הוא דורש שתהיה מותקנת במחשב שלך תוכנה כמו:
Ollama
או
LM Studio
בצילום המסך שלך נבחר Ollama, וכתובת השרת היא:
כלומר, אוצריא מנסה להתחבר לשרת Ollama שרץ במחשב שלך, אבל הוא לא מוצא אותו.
מה לעשות?
אם Ollama לא מותקן אצלך:
התוסף לא יעבוד.
צריך:
- להתקין את Ollama.
- לפתוח את Ollama.
- להוריד מודל שפה (למשל, מודל התומך בעברית).
- לחזור לאוצריא וללחוץ על "בדוק חיבור".
אם Ollama כבר מותקן:
- פתח את Ollama.
- ודא שהוא פועל ברקע (אמור להופיע סמל ליד השעון של Windows).
- חזור לאוצריא.
- לחץ על "בדוק חיבור".
שאלה חשובה:
האם כבר התקנת את Ollama או שעדיין לא?
אם עדיין לא התקנת, אני יכול להדריך אותך שלב אחר שלב כדי שעוזר ה-AI של אוצריא יעבוד.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות