הצעת ייעול | מושגים תלמודיים
-
מאין - לי הקטן - לדעת?
בכל מקרה, יש עוצר פיצ׳רים כעת...
יש המון באגים חדשים, עוד רגע מתחיל הזמן, ורוב המפתחים פרשו לעד אחרי שבועות (ג״א, בע״ה בתחילת הזמן בל״נ).... -
לא בשלה העת?
יש שאלה של זכויות יוצרים לגבי ערכים שנלקטו מספרי מלקטים? אני יכול לתרום את חלקי לגבי רשימות כאלה
-
@יום-חדש-מתחיל נניח ליקטתי מהערכים של קובץ יסודות הש"ס, שערי התלמוד, אוצר עיונים וכו'
-
כ כח התורה התייחס לנושא זה ב
-
בבר אילן יש מדור מושגים תלמודיים על הרבה נושאים.
אם יש את מילת המפתח בטקסט אפשר ללחוץ עליה ולראות את המושג בשלמותו.
לדעתי כדאי מאוד לשלב בתוכנה.המקור שלהם כמדומני הוא הרב חיון ממכון יסודות. אפשר לנסות לבקש ממנו (לא אנסה כל עוד אני לא יודע שזה יוכנס).
כמו כן יש עוד כמה אנציקלופיות של ערכים.
א. קובץ יסודות וחקירות (שכבר נמצא במאגר).
ב. אתר המכלול יש שם הרבה מאוד מושגים תלמודיים המבוארים בצורה מאוד מאוד יפה.
ג. שערי התלמוד - הרב פרקוביץ.
ג. אפשר לחשוב על האינצקלופיה לבית ישראל יש שם המון ערכים תורניים אולי יתנו להכניס (הם הכניסו את כל האינציקלופדיה לאוצר החכמה).אם נקבל אישור מכמה אנציקלופיות, לדעתי הכי נכון לקחת אחת כברירת מחדל ובסוף הערך להוסיף קישורים נוספים: ---
מוכן להתנדב להתקשר אליו לבקש אישור, ובלבד שאדע בוודאות שאכן יצא מזה משהו
[אני חושב כמוך שכדאי לבסס את המושגים על ספר אחד ועליו אפשר להביא מקומות עיון נוספים, ומי אם לא הפרויקט של הרב פרקוביץ שמתאים למיזם כזה, כמובן אפשר להסיר את ההערות שלו אם זה נעשה 'כבד' מדי]
@י.-פל. @יום-חדש-מתחיל מצפה לתגובתכם
-
אבל מחשבה שחלפה בי: בוא נתחיל מהסוף להתחלה, כמה חשוב המידע יש שם ששווה בשבילו לסנן את הזבל
לדעתי כן, לפעמים צריך לכתוב מחדש, וישנם דברים שאפשר להשמיט לגמרי, כמו על תורה, אבל קח לדוגמא את בועת המידע על בבלי, יש שם דברים שמסכמים בצורה תמציתית וקצרה את תוכן הספר, ויש שיש בהם מידע שיכול לשפוך נופך על תוכן הספר.
אבל זה נכון שזה נכתב בצורה שאסור להשתמש בזה ללא עריכה יסודית על ידי כמה וכמה בני תורה מביני מדע.
-
[אני חושב כמוך שכדאי לבסס את המושגים על ספר אחד ועליו אפשר להביא מקומות עיון נוספים, ומי אם לא הפרויקט של הרב פרקוביץ שמתאים למיזם כזה, כמובן אפשר להסיר את ההערות שלו אם זה נעשה 'כבד' מדי]
-
@י.-פל. זה לא חייב להרגיש ככה, אבל בהחלט, אם אני מתקשר למישהו מבקש ממנו טובה, הייתי מצפה [בעיקר בשבילו] שזו לא סתם בקשה
לא יודע אם התנסית בכגון דא, ישנם כאלו שאפילו לא יתלבטו ובשמחה יאשרו, וישנם כאלו שצריך להסביר להם ולשכנע אותם בחשיבות הענין ושזה לא אמור לפגוע במכירות אלא להיפך, ק"ו כאן שאתה לא מבקש שימוש בספר אלא אתה מעוניין שהוא יביא לך את הטקסט המוקלד שהוא עמל עליו שנים ע"ג שנים, אז אם אני בא ומנסה לשכנע מישהו, המינימום שאני רוצה לדעת שיש היתכנות מצד המפתחים באמת להכניס את זה.
מקוה שהובנתי.
-
@י.-פל. זה לא חייב להרגיש ככה, אבל בהחלט, אם אני מתקשר למישהו מבקש ממנו טובה, הייתי מצפה [בעיקר בשבילו] שזו לא סתם בקשה
לא יודע אם התנסית בכגון דא, ישנם כאלו שאפילו לא יתלבטו ובשמחה יאשרו, וישנם כאלו שצריך להסביר להם ולשכנע אותם בחשיבות הענין ושזה לא אמור לפגוע במכירות אלא להיפך, ק"ו כאן שאתה לא מבקש שימוש בספר אלא אתה מעוניין שהוא יביא לך את הטקסט המוקלד שהוא עמל עליו שנים ע"ג שנים, אז אם אני בא ומנסה לשכנע מישהו, המינימום שאני רוצה לדעת שיש היתכנות מצד המפתחים באמת להכניס את זה.
מקוה שהובנתי.
-
@כח-התורה
התנסיתי המון...
כשאני עושה משהו, בטוח שיכניסו אותו?
עבדתי על הocr, בנתיים הוא לא נכנס...
עובדים קשה, מקבלים פידבק - ולפעמים הוא שלילי.למעשה, נשאל את @יום-חדש-מתחיל
-
-
-
@יום-חדש-מתחיל התכוונתי למשהו אחר
דיברו כמה פעמים כאן ובאשכלות אחרים שכדאי שיהיה פלטפורמה של מושגים כעין מה שיש בבר אילן, ואנכי הקטן הצעתי את ספרו הנפלא של הרב פרקוביץ שיכול להיות בסיס מעולה לכגון דא
ולכן שאלתי אם יש רצון או כוונה לעשות כזו תוספת, כדי שלא סתם אטרטר יהודי
-
@כח-התורה תכל'ס, איך אתה רוצה שזה יוצג בסופו של דבר?
כספר בפני עצמו? משהו אחר?
אשמח שתכתוב בצורה ברורה, ואח"כ נדבר. -
אשמח שתכתוב בצורה ברורה, ואח"כ נדבר.כספר בפני עצמו? משהו אחר?
אם הבנתי נכון - גם וגם.
כמו בבר אילן, ואל תכעס על הדימוי...
כלומר שיהיה סוג של מילון תורני, וגם בעת ריחוף על מושג און במקש ימני = כמו שיש היום בר"ת, יוצג ביאור המילה המתומצת. -
אם הבנתי נכון - גם וגם.
כמו בבר אילן, ואל תכעס על הדימוי...
כלומר שיהיה סוג של מילון תורני, וגם בעת ריחוף על מושג און במקש ימני = כמו שיש היום בר"ת, יוצג ביאור המילה המתומצת.@יאיר-דניאל
זה אף פעם לא חפר לך כשהנחת שנייה את העכבר על המילה "תפילין"?? -
@יאיר-דניאל
זה אף פעם לא חפר לך כשהנחת שנייה את העכבר על המילה "תפילין"??@הבל-הבלים אתה צודק במאתיים אחוז!
לכן אצלי מאז ומעולם זה היה מבוטל, כולל האפשרות שבריחוף יוצג הר"ת של המילה.
אל תגלה לאף אחד, אבל כשנתקלתי בר"ת שלא הכרתי, לא נעים, אז כן הפעלתי את סה באופן זמני.
זה מה שנהניתי שבאוצריא זה נמצא במקש ימני, כך שזו (תהיה) בחירה שלך אם להציץ מה פירוש המושג/הר"ת הזה. -
אשמח שתכתוב בצורה ברורה, ואח"כ נדבר.@יום-חדש-מתחיל אני חשבתי שכמו שיש באוצריא תחת 'כלים' מדור 'מילון' שכשאתה מקיש מילה מיד מופיע ל התרגום
משהו דומה אפשר לעשות גם במושגים תלמודיים, שכשמקישים מושג מקבלים את התוצאה, או בצורת אינדקס שמקבלים את הכותרת ואז לוחצים שוב ונכנסים לחלונית המושג [פעם הצעתי ל@י.-פל. לעשות אותו דבר על ביוגרפיות ואף הצעתי לו את עזרתי בעניין והוא השיב לי שזה פרויקט יותר עתידי]
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות