בקשה | אוהב ספר? עזרה קלה בבקשה..
-
בענין דרכי משה של הרב עמיאל - התעורר לי ספק
כיוון שהמדובר בספר שעיקרו בלימוד
ובתחילתו מופיעים מכתבי ברכה מכמה וכמה מגדולי רבותינו באותו הדור.
אזכיר חלק מהם [מבלי לפחות מכבודם של הנוספים , עיי"ש]:
ר' שמעון שקאפ, ריי"ל בלוך השעורי דעת, הגרח"ע, הגרמ"מ אפשתיין רה"י דסלבודקה, ה'דבר אברהם'... זכר צדיקים וקדושים לברכה.מה נעשה?
-
שמות הספרים עם שם לוואי כפי הנראה לי:
אשר לשלמה (אשכנזי)
דרכי משה (עמיאל)
חסד לאברהם (תאומים)
מטה אפרים (ארדיט)
עץ חיים (אבולעפיא)
פרי הארץ (ויטבסק)
פרי עץ חיים (אביגדור)אשר לספר 'מחנה ישראל' אין לי דעה
-
ומה לעשות עם השמות הללו?
מרכבת המשנה (1) ר' אהרן אלפאנדרי (נלב"ע תקל"ד) לא מרכבת המשנה של אלפאנדרי אינו בDB. בDB יש של ר' שלמה חעלמא
מרכבת המשנה (2) ר' שלמה אשכנזי אב"ד לבוב (נלב"ע תקמ"א) כן דיקטה מחולק לחלקים. ר' שלמה אשכנזי אב"ד לבוב = ר' שלמה חעלמא (אותו אדם)כלומר, למה להחליף את (1) (2)?
ומה לעשות עם השמות הללו?
מרכבת המשנה (1) ר' אהרן אלפאנדרי (נלב"ע תקל"ד) לא מרכבת המשנה של אלפאנדרי אינו בDB. בDB יש של ר' שלמה חעלמא
מרכבת המשנה (2) ר' שלמה אשכנזי אב"ד לבוב (נלב"ע תקמ"א) כן דיקטה מחולק לחלקים. ר' שלמה אשכנזי אב"ד לבוב = ר' שלמה חעלמא (אותו אדם)כלומר, למה להחליף את (1) (2)?
כמדומני שמשתמשים בעיקר בשני.
אבל שניהם מופיעים בבר אילן בתוספת שם המשפחה בסוגריים.

-
בענין דרכי משה של הרב עמיאל - התעורר לי ספק
כיוון שהמדובר בספר שעיקרו בלימוד
ובתחילתו מופיעים מכתבי ברכה מכמה וכמה מגדולי רבותינו באותו הדור.
אזכיר חלק מהם [מבלי לפחות מכבודם של הנוספים , עיי"ש]:
ר' שמעון שקאפ, ריי"ל בלוך השעורי דעת, הגרח"ע, הגרמ"מ אפשתיין רה"י דסלבודקה, ה'דבר אברהם'... זכר צדיקים וקדושים לברכה.מה נעשה?
@איש-שלו לא חושב שזה יעזור, אם את ספרי הרב מרדכי אליהו אמר הרב @יום-חדש-מתחיל שלא יכניסו כיון שקשור לציונות הדתית זאת למרות שלא היה משלהם באמת וספריו (לפחות רובם המוחלט המוכר לי), אזי מי שהיה שייך לחוגי הציונות הדתית בבירור על אחת כמה שלא ישנה אם הוא ספר בהלכה/לומדות וכו'
-
@איש-שלו לא חושב שזה יעזור, אם את ספרי הרב מרדכי אליהו אמר הרב @יום-חדש-מתחיל שלא יכניסו כיון שקשור לציונות הדתית זאת למרות שלא היה משלהם באמת וספריו (לפחות רובם המוחלט המוכר לי), אזי מי שהיה שייך לחוגי הציונות הדתית בבירור על אחת כמה שלא ישנה אם הוא ספר בהלכה/לומדות וכו'
לודמ"ס גם על זה היה מקום לדון...
-
שמות הספרים עם שם לוואי כפי הנראה לי:
אשר לשלמה (אשכנזי)
דרכי משה (עמיאל)
חסד לאברהם (תאומים)
מטה אפרים (ארדיט)
עץ חיים (אבולעפיא)
פרי הארץ (ויטבסק)
פרי עץ חיים (אביגדור)אשר לספר 'מחנה ישראל' אין לי דעה
-
אשר לספר 'מחנה ישראל' אין לי דעה
יש לך ספק שהספר של הח"ח הוא העיקרי?!
-
לודמ"ס גם על זה היה מקום לדון...
-
-
לודמ"ס
תוכל להחכימני בביאור הר"ת...
לולא דמיסתפינא
אין תוסף ראשי תיבות באוצריא?! -
לא מבין מה הולך פה...
זה מה שיש לי באקסל:
מעשה רב מר' בצלאל הכהן ואחיו ר' שלמה מווילנא (נלב"ע תרל"ח)
לשנות שם! בDB יש "מעשה רב" של סעדיה בן נתן נטע - מחבר אחר
אבל אין כזה קובץ אמיתי!!!
@האדם-החושב מה זה אמור להיות??? -
@י.-פל. הסקריפט שיצר את האקסל מהdb נמצא בריפו שם, תריץ אותו בעצמך.
@האדם-החושב
תכל'ס, הוא נתן שם של קובץ שלא קיים...
תראה בעצמך!!!
בעצם, בא לא נסטה מהנושא... -
-
פרי הארץ (ויטבסק)
לדעתי של הרב מזרחי צריך להיות עם סוגריים, היות והוא הרבה יותר ידוע.
-
פרי הארץ (ויטבסק)
לדעתי של הרב מזרחי צריך להיות עם סוגריים, היות והוא הרבה יותר ידוע.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות