רש"י על השס הד"ה לא מודגש?
-
הדגשה של ד"ה ברש"י ותוספות זה טרנד שהתחיל לפני בערך ארבעים שנה, רש"י בעצמו לא הדגיש שום דבר.
-
-
הדגשה של ד"ה ברש"י ותוספות זה טרנד שהתחיל לפני בערך ארבעים שנה, רש"י בעצמו לא הדגיש שום דבר.
-
@מחצית מה אתה בא לומר בזה, תכל'ס עשו את זה כי ככה יותר נוח וברור
יש לך איזה עניין להישאר תקוע לפני 40 שנה -
@חד-צורבא יכול להיות שיותר מדויק כך, שהד"ה הוא משפט אחד עם ההמשך.
הוצאות ספרים שיעשו מה שהם רוצות, אף אחד לא חייב לקנות, אבל כאן זה לכלל הציבור וצריך להיות הכי מדויק. -
הוצאות ספרים שיעשו מה שהם רוצות, אף אחד לא חייב לקנות, אבל כאן זה לכלל הציבור וצריך להיות הכי מדויק.@מחצית אמת, יש בזה משהו דיברתי על זה פעם עם מישהו, אם כי זה לא נכון באופן גורף לפעמים באמת זה נקרא כמשפט אחד ולפעמים זה נראה שהמדפיסים הוסיפו את זה כמראה מקום
עכ"פ זה לא התפקיד שלנו לקבוע את הנוסח המדוייק שבו כתב רש"י את פירושו אלא התוכנה באה להנגיש את הספרים בצורה דיגיטלית ולכן אני חושב שהמטרה הזאת מתקיימת כשזה מודגש וככה גם אנשים התרגלו
בר מן דין ההדגשה לא משנה את המשמעות זה סך הכל ענין של נראות אם כבר מה שמפסיק זה הפס שיש באמצע (ובאמת מה הענין, שיעשו נקודה או פסיק,אכן גם בזה צריך לפנות לספריא) -
הוצאות ספרים שיעשו מה שהם רוצות, אף אחד לא חייב לקנות, אבל כאן זה לכלל הציבור וצריך להיות הכי מדויק. -
@מחצית אני מבין את העמדה שלך, אך אני חושב שעדיף למחוק את ה- ולהדגיש הדיבור, זה ענין של נוחות, הרבה יותר נוח לראות מיד את הדיבור המתחיל בלי לחפש.
ואם כבר אתה רוצה להיות תקוע לפני 40 שנה בלי ד"ה מודגש, מה אתה עושה ברש"י עה"ת באוצריא שהוא כן מודגש?!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות