בירור | קולולולולולולולוול הגירסה חדשה!!!
-
מזל טוב על הגירסה החדשה
בינתיים קורס לי קצת אני מחכה שיגמר האינדקס
@י.-פל.
אין מילים להודות חיכינו בקוצר רוחאבל בינתיים... מה זה המספר המפלצתי הזה?

תודה רבה על הברכות והדיווח!
נראה שאתה נתקל בבעיה ידועה או לפחות דומה לבעיות שדווחו בעבר, בהן האינדקס של תוכנת אוצריא קורס או מתאפס ומתחיל מחדש בכל פעם שהתוכנה נפתחת, במיוחד לאחר שדרוג גרסה. תהליך בניית האינדקס יכול לקחת זמן רב, לעיתים אף שעות, בהתאם לכמות הספרים ולביצועי המחשב.
לגבי הקריסה בזמן אינדוקס:
יתכן שהבעיה קשורה למעבר לגרסת ה-DB, אשר לעיתים קרובות דורשת אינדוקס מחדש של הספרייה. משתמשים אחרים דיווחו על בעיות דומות לאחר עדכונים, כולל בעיות בחיפוש לאחר איפוס ובנייה מחדש של האינדקס.פתרונות אפשריים שתוכל לנסות:
- בנייה מחדש של האינדקס באופן ידני:
- סגור את תוכנת אוצריא לחלוטין.
- נווט לתיקייה הראשית שבה מותקנת התוכנה (בברירת מחדל, לרוב זו תהיה
C:\אוצריא). - אתר ומחק את התיקיות בשם
indexו-ref index(אם קיימות). - הפעל מחדש את תוכנת אוצריא. התוכנה אמורה לבנות את האינדקסים מחדש באופן אוטומטי. תהליך זה יכול לקחת זמן מה בפתיחה הראשונה, בהתאם לכמות הספרים ולביצועי המחשב.
- איפוס האינדקס דרך הגדרות התוכנה (בגרסאות מתקדמות): בגרסאות מסוימות, ובמיוחד לאחר עדכון למנוע חיפוש חדש, יש צורך לאפס את האינדקס מתוך הגדרות התוכנה. היכנס להגדרות התוכנה וחפש שם אפשרות לאיפוס/בניית אינדקס.
- הורדת חבילת התקנה מלאה: במקרים מסוימים, ייתכן שקובץ העדכון שהורדת לא כלל את כל קבצי הספרייה הנדרשים. ייתכן שיש צורך בהורדת חבילת התקנה מלאה יותר ("full installer"). תוכל למצוא את הגרסאות האחרונות בעמוד ה-Releases בגיטהאב של אוצריא.
- בדיקת גרסה יציבה יותר: ייתכן שהבעיה בה נתקלת תוקנה בגרסה חדשה ויציבה יותר. מומלץ לבדוק את עמוד ה-Releases בגיטהאב של אוצריא להורדת הגרסה היציבה האחרונה.
לגבי המספר שצירפת בתמונה:
ללא יכולת לראות את התמונה שצירפת, קשה לדעת בוודאות מהו המספר. עם זאת, בהקשר של קריסות או תהליכי אינדוקס, המספר יכול לייצג:- קוד שגיאה/באג: שגיאות מסוימות יכולות להיות מיוצגות על ידי קודים מספריים.
- התקדמות התהליך: ייתכן וזהו סוג של מונה או אחוז התקדמות של האינדוקס.
- פרמטר טכני: מספר פנימי כלשהו הקשור לזיכרון, לתהליכים, או לנתונים פנימיים אחרים של התוכנה בזמן הקריסה.
המלצה חמה:
מכיוון שמדובר בקריסה ובאג שמשפיע על השימוש בתוכנה, הדרך הטובה ביותר לטפל בכך היא לפתוח דיווח (Issue) בגיטהאב של התוכנה. הקפד לכלול שם את צילום המסך עם המספר המדובר, פרטי מערכת ההפעלה שלך, וגרסת התוכנה המדויקת שבה נתקלת בבעיה. זה יאפשר למפתחים להבין ולתקן את הבעיה בצורה הטובה ביותר.קישור לגיטהאב של התוכנה: https://github.com/Sivan22/otzaria/issues
- בנייה מחדש של האינדקס באופן ידני:
-

גרסת ספריה קובץ יומן השינוים לא נמצא
זה מגיע אחרי האינדוקס או בעיה אחרת? -
קודם כל תודה רבה ויישר חילכם לאורייתא.
עכשיו אני רואה [כשעה לאחר התקנת התוכנה]
שהסנכרון האוטומטי פועל בלי הרף, כבר יותר מששת אלפי ספרים מתוך י"ג ומשהו אלף...
אבל בשביל מה? הוא מוסיף את קבצי הטקסט מחוץ ל-DB?
מסתמא פעולה מיותרת לחלוטין....ואיך קובעים שלא יתחיל סנכרון אוטומטי?
[עד עתה אני מכיר הוראה רק לגבי יצירת אינדקס אוטומטית] -
קודם כל תודה רבה ויישר חילכם לאורייתא.
שהסנכרון האוטומטי פועל בלי הרף, כבר יותר מששת אלפי ספרים מתוך י"ג ומשהו אלף...
אבל בשביל מה? הוא מוסיף את קבצי הטקסט מחוץ ל-DB?
מסתמא פעולה מיותרת לחלוטין....ואיך קובעים שלא יתחיל סנכרון אוטומטי?
[עד עתה אני מכיר הוראה רק לגבי יצירת אינדקס אוטומטית]@איש-שלו כתב בבירור | קולולולולולולולוול הגירסה חדשה!!!:
שהסנכרון האוטומטי פועל בלי הרף, כבר יותר מששת אלפי ספרים מתוך י"ג ומשהו אלף...סתם פאדיחה, הגרסה הזו הייתה אמורה להגיע ללא אפשרות סינכרון בכלל, עד שנגמור לטפל בזה.
אני רואה שהשינוי שלי לא נכנס.@איש-שלו כתב בבירור | קולולולולולולולוול הגירסה חדשה!!!:
מה זה?
עוד פאדיחה...
כשרצינו לבדוק אם זה מתעדכן נכון, עשיתי שינוי כלשהוא, נכנסתי לספר הראשון שיצא והכנססתי הרבה "ש"...
יתוקן בקרוב בעז"ה. -
@אביעד כתב בבירור | קולולולולולולולוול הגירסה חדשה!!!:
סרגל המפרשים [ראשוני אחרונים וכו'] לא עובד
מה הכוונה?
-